Bitlis

Bitlis'te konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: Sırça saraylardan siyaset yapılmaz

Bitlis’te bir dizi ziyaretler yapmak için gelen Yeniden Refah partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, düzenlediği basın açıklamasında ekonominin kötü gidişatına dikkat çekerek siyasetin sahada yapılacağını vurguladı.

Bitlis ve ilçelerinde esnaflarla bir araya gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, ziyaretler sonrasında merkeze bağlı Hüsrevpaşa Mahallesi iş merkezinde bulunan İl Başkanlığında basın açıklaması yaptı. Bitlis ve ilçelerinde  esnaf ziyaretleri ve saha çalışmalarına aralıksız devam ettiklerine değinen Kılıç, “Sırça saraylardan siyaset yapılmaz.” dedi.

Seçimin bitmesi ile ziyaretlerin bitmediğini belirten Kılıç, seçimden önce halkın arasında oldukları gibi şimdide parti olarak vatandaşların arasında halkı dinlediklerini söyledi.

"Siyaseti halkın içinden yapmak icab eder"

Kılıç, "Sırça saraylardan siyaset yapılmaz. Rahat koltuklardan, rahat döşeklerden siyaset yapılmaz. Siyaseti sahada yapmak icab eder. Siyaseti halkın içinden yapmak icab eder. Esnafın yanında olmak, halkın arasında olmak, çiftçiyi, köylüyü, hayvan üreticisini dinlemek.  Üretim fiyatları ve maliyetleri hakkında bilgi sahibi olmak icab eder. Halktan alınan verileri Ankara’ya taşımak ve iktidara yansıtmak icab eder. Seçim bitti, ziyaretler bitti, bu bizim siyaset tarzımızı  yansıtmıyor. Seçim geride kaldı, vatandaş oyunu verdi, kenara çekildi; biz de oyumuzu aldık kenara çekildik, böyle bir siyaset bizim siyaset tarzımızı yansıtmıyor. Yeniden Partisi'nin siyaset tarzını yansıtmıyor. Milli görüş siyasetini yansıtmıyor. Bizim siyasetimiz dün de bugün Bitlis'te olduğu gibi halkı bilmek, halkı ziyaret etmek, esnafa inmek, vatandaşın arasında dolaşmak, kadınları dinlemek, gençlerin problemlerine kulak vermek, çiftçinin köyünün endişelerini dinlemek, not etmek, çözümler üretmek üzerine kurulu bir siyasettir. Gördüğümüz haliyle Bitlis’imiz ilçeleriyle birlikte önemli bir tarımsal üretim havzası. Bitlis sadece kendi ihtiyacını değil, bölgenin de ihtiyacını karşılayan  bir tarımsal üretim üssü durumunda." diye konuştu.

"Amerika Birleşik Devletleri’nin İsrail’e 20 milyar dolarlık daha bir silahlanma paketi açmasını kınıyoruz"

Gazze'de yaşanan soykırım ve katliamlara dikkat çeken Suat Kılıç, “Yüzyılın Hitleri Netenyahu’nun İsrail terör kabinesinin başında Gazze’deki vahşi soykırımı devam ediyor. Bu cinayetlerin ve savaş suçlarının sorumlusu İsrail ve İsrail ile birlikte destek veren başta Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere olmak üzere Siyonist rejimi destekleyen ülkelerdir. Amerika Birleşik Devletleri’nin İsrail’e 20 milyar dolarlık daha bir silahlanma paketi açmasını kınıyoruz. Telin ediyoruz. İsraili’in Gazze’deki kadın ve çocuklara yönelik vahşi cinayetleri her türlü ahlaki yoksunluk la devam ederken, Amerikan kongresinin İsrail’e 20 milyar dolar daha kan dökmesi için para vermesi en basit tabiri ile soykırıma, yüzyılın en büyük katliamına Amerika Birleşik Devletleri’nin de gırtlağına kadar ortak olmasıdır. İslam ülkelerini bir kez daha duyarlı olmaya birlik olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

"Halkımız rahat etsin, emekli asgari ücretli geçinemiyor"

Türkiye'deki enflasyona da değinen Kılıç şunları kaydetti:

"Enflasyon yüzde 75, faizler yüzde 50’nin üzerinde. Bu rakamlar çerçevesinde tünelin ucundaki ışığı göremiyoruz. Tünelin ucundaki ışığı görememize rağmen ekonomi yönetimine yine de başarılar diliyoruz. Karamsarlık pompalamak istemiyoruz. İnşallah tez zamanda vaad ettikleri ülke ekonomisini düze çıkarırlar. Aynı yanlışları tekrar ederek doğru yolu bulmaları çok zor. Hatta imkansız görünüyor. Ama yünde de temennimiz o dur ki, halkımızım bu darboğazdan çıkması adına hükümetin ekonomi politikası hedefine ulaşsın. Halkımız rahat etsin, emekli asgari ücretli geçinemiyor. Bütün bunlarla geçinin demenin bir manası yoktur.” şeklinde konuştu