Ahlat

Bitlis'te Köpeklerin Zehirlenerek Öldürüldüğü İddialarına Tepki

Bitlis'in Ahlat ilçesinde sosyal medyada yayılan 150 köpeğin zehirlenerek öldürüldüğü iddiaları, sivil toplum kuruluşları ve hayvanseverler tarafından kınandı.

Ahlat-Malazgirt kara yolunda köpeklerin bulunduğu alana gelen gönüllüler, köpekler için mama ve su bırakarak, iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladılar.

Ahlat Kültür Turizm Tanıtma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Adnan Ayber, bölgedeki barınaklarda herhangi bir eksiklik olmadığını vurgulayarak,"Görmeden, incelemeden, detayları araştırmadan açıklamalar yapılıyor. Yalan haber yapanları kınıyoruz. Doğru olmadığını gözlerimizde gördük. Burada köpeklerde herhangi bir sorun yok." dedi.

"150 köpeğin ölmesi gibi bir durum söz konusu değil"

Hayvansever Uğur Avcı ise sosyal medyada dolaşan 150 köpeğin zehirlenerek öldürüldüğü yönündeki iddiaların asılsız olduğunu belirtti. Avcı, alanda yaptığı incelemenin ardından,"150 köpeğin ölmesi gibi bir durum söz konusu değil. Görüntülerdeki 3 köpek burada ölmüş fakat burası çöplük bölgesi. Her türlü sebepten zehirlenmiş ve ölmüş olabilirler. Kendini bilmezin biri yapmış olabilir. Bunu belediyeye mal etmek doğru değil. Buraya gelerek kendi gözlerimizle gördük. Su depomuz dolu. Sağ olsun belediye başkanımız suyu doldurtmuş. Bununla alakalı bir sorun yok. Haberler asılsızdır."