Özel tur şirketleri, turizm acenteleri ve özel araçlarıyla kente gelenler, Van Gölü sahilinde ve doğal güzelliklerin bulunduğu alanlarda zamanlarını geçirdi.

Tatvan ilçesindeki otel yetkilisi Nilüfer Demir, otellerinin tüm odalarının dolu olduğunu belirtti. Demir, "İnsanlar sakinlik ve huzur için bölgeyi tercih ediyor. Bitlis il genelindeki otellerin doluluk oranı da yüzde 100'e ulaştı. Bizi tercih ettikleri için herkese teşekkür ediyor ve bayramlarını kutluyoruz." dedi.

İstanbul'dan tur aracılığıyla Bitlis'e gelen Yasemin Bıyık ise eşi ve çocuğuyla birlikte bayram tatilini Van Gölü havzasında değerlendireceklerini söyledi.

Adem Palabıyık, Dağlıca'da Terörle Mücadelede Gelinen Noktayı Değerlendirdi Adem Palabıyık, Dağlıca'da Terörle Mücadelede Gelinen Noktayı Değerlendirdi

Farklı kültürleri tanımak ve yeni yerler görmek istediklerini anlatan Bıyık, "Bu nedenle bölgeye geldik. Çok güzel köylere gidiyoruz, yeni insanlar tanıyoruz. Buradaki halk bizi güler yüzle karşılıyor, çok iyi ve çok sıcaklar. Çocuklar da çok tatlı, bize bakışları çok güzel. Herkese doğu turunu tavsiye ediyorum." diye konuştu.

İzmir'den gelen Çağnur Saktaş da bölgenin beklentilerinin üzerinde güzel olduğunu belirterek, "İnsanlar çok samimi. Huzur içinde gezebileceğimiz ve yaşayabileceğimiz yerler olduğunu gördük. Bayram tatili süresince bölgeyi gezeceğiz. Çok güzel yerler." şeklinde değerlendirme yaptı.

Editör: GÜLİSTAN ÇELEBİ