Vali Karakaya Asfalt Plent Tesisi'nde İncelemelerde Bulundu Vali Karakaya Asfalt Plent Tesisi'nde İncelemelerde Bulundu

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada, Muş ve Bitlis çevrelerinde halihazırda devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, gece ilerleyen saatlere kadar bölgesel olarak kuvvetli şekilde etkili olması bekleniyor. Meteorolojik değerlendirmelere göre, yağışların yüksek kesimlerde (2500 m üzeri) karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

Yağışlı sistemin yarın (Cuma) sabah saatlerinden itibaren Muş ve Bitlis çevrelerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Bu süreçte yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği bildirilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yağış anında kuvvetli rüzgar, ağaç devrilmesi, çatı uçması, yerel dolu yağışı,  yıldırım düşmesi, enerji nakil hatlarında kopma, ani sel ve su baskını, karayolu ulaşımında akşamalar, gök gürültülü sağanak yağış geçişleri esnasında Van Gölü’nde oluşabilecek kuvvetli rüzgar ve yağış anında dalga yükselmesi, yüksek rakımlı karayolu geçitlerinde kar yağışı, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Muhabir: Alev Yaşar