Ekonomi

Bitlis’te memura yüzde 51’lik zam hesabı tamam! Memur emeklisi maaş tablosu ortaya çıktı!

Türkiye’de milyonlarca memur ve memur emeklisi, Ocak ayında yapılacak zammı bekliyor. Ocak zammına ilişkin gelişmeler yakından takip edilirken, zam hesapları ile ilgili birçok yöntem ortaya atıldı. Son olarak TÜFE tahmini ile memur maaş zammına dair hesap

Türkiye’de milyonlarca vatandaş, Ocak ayında maaşlara yansıtılacak olan zamları bekliyor. Memur ve memur emeklisi vatandaşlar gözünü kulağını Ocak zammına çevirmiş durumda. Bu süreçte zamlarla ilgili birçok hesap ve yöntem gündeme geldi. Son olarak yıl sonu Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) tahminleri ile birlikte memur maaşlarına ilişkin zam ipuçları ortaya çıktı.

2024 yılı itibariyle maaşlara uygulanacak olan zamlar merakla bekleniyor. Uygulanacak olan yüzde 15’lik zamma ek olarak enflasyon farkı da etkili olacak. Bu noktada ise kalan 2 aylık enflasyon verilerinin de açıklanması bekleniyor. Henüz resmi veriler gelmedi ancak bu alanda bazı tahminler gündeme geliyor. Peki Ocak ayında en düşük memur maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar…

ZAM HESABINDA YENİ FORMÜL

Asgari ücrete, memur ve emekli maaşlarına Temmuz ayında zamlar uygulandı. Bununla birlikte gözler Ocak zamlarına çevrildi. Memur ve memur emeklisi, Ocak ayında uygulanacak zammı bekliyor. Yüzde 15’lik zamma ek olarak enflasyon farkının da eklenmesi ile yeni zam oranı belli olacak. Peki en düşük memur maaşı tahminlere göre ne kadar olacak?

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Yıl sonu TÜFE tahminlerinden yola çıkıldığında gündeme gelen zam tahminleri, en düşük memur maaşlarına ışık tutuyor. Bu kapsamda, gündemde yer alan tahminlere göre zam gelmesi halinde en düşük memur (lisans) maaşının 22.938 TL’den yüzde 51,44 oranda zam ile 34.737 TL’ye çıkması bekleniyor.

EN DÜŞÜK ÖĞRETMEN VE POLİS MEMURU MAAŞLARI

Yüzde 51,44 oranda zam gelmesi durumunda en düşük öğretmen maaşının ise 26.654 TL’den, 40.364 TL’ye çıkması bekleniyor. Polis memuru maaşı için tablonun ise yüzde 51,44 zam ile 29.525 TL’den 44.712 TL’ye çıkması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi