Bitlis

Bitlis'te Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası programı düzenlendi

Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler ile Din Görevlileri Haftası düzenlenen programla kutlandı.

Bitlis’te Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Bitlis İl Müftülüğü tarafından “Hz Peygamber ve şahsiyet İnşası” temalı kutlama programı yapıldı. Bitlis İl Kültür Merkezinde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam eden proramda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırlamış olduğu  sinevizyon gösterimi izletildi. İlahilerle devam eden programın açılış konuşmasını Bitlis İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani yaptı.

Kur'an- Kerim'de Rabbimiz Peygamber Efendimizi bize tanıtırken şu şekilde emir buyuruyor diyen Geylani,  "İçinizden Allah’ın lutfuna ve âhiret gününe umut bağlayanlar, Allah’ı çokça ananlar için hiç şüphe yok ki, Resûlullah’ta güzel bir örneklik vardır." ayetini okuyarak hatırlattı.

"Hz Peygamber Aleyhisselatu Vesselam Efendimiz dünya insanlığı için nümunei intizadır"

Geylani,   "Hz Peygamber Aleyhisselatu Vesselam Efendimiz dünya insanlığı için nümunei intizadır. Örnek bir şahsiyettir Biz Hazreti Peygamberi anlamamız için cehalet dönemini çok iyi bilmemiz lazım. Kötüyü bilmeden iyinin kadri kıymeti anlaşılmaz. Cehalet dönemine baktığımız zaman kadınlar bir eşya gibi alınıp satılıyor. Kız çocukları diri diri toprağa gömülüyor. Yine o dönemde evs ve hazreç kabileleri arasında 150 yıl devam eden kan davaları vardı. Neticede Kendi kendilerine şunu söylüyor. Aradan 150 yıl geçti bu kavganın başlangıcı da ne vardı ki biz bu kadar kan döktük. Bu kadar katil yaptık o da kendi kendilerine söylemişler, ama İslam'la müşerref olduktan sonra” diye konuştu.

“Dünya şu anda gazellerin dinine İman ediyor”

Konferansa konuşmacı olarak katılan Van İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Işık  ’Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası’ temalı konferans verdi. Işık konuşmalarında Peygamber Efendimizin hayatından örnekler verirken şahsiyet kavramlarını ele aldı. Konuşmalarında Gazze'yide ele alan Işık, “Dünya şu anda gazellerin dinine İman ediyor” diyerek sözlerini şöyle devam ettirdi:

 "Müslüman şahsiyeti ortaya çıkınca akan sular duruyor. Herkes size hayran. Düşmanınız bile. Müslüman şahsiyeti demek canın çekmesine rağmen zalime yardımcı oluyor diye kolayı içmemek, dondurmaya el uzatmamaktır. Onların deterjanları ile temizlendiğimizi zannedip aslında kirlenmemektir.  Müslüman şahsiyeti demek asla ve asla zeliller karşısında izzetimizi kaybetmemek, menfaati uğruna hiç kimseye eyvallah dememektir."

Progra Bitlis İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani tarafından Van İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Işık'a hediye takdim edilmesinin ardından son buldu.

Programa Bitlis İl Müftüsü Mehmet Emin Geylani, AK Parti İl Başkanı Kadir Köstekçi, Van İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Işık,Şeyh Cemalettin Geylani, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.