Bitlis'in Hüsrevpaşa Mahallesi'nde, 92 bin m2'lik bir alanda inşa edilen Millet Bahçesi ve Ersan Merkez Camii'nin açılışı büyük bir katılımla gerçekleşti. Açılış törenine yerel yetkililer, milletvekilleri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

İçinde yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, futbol ve basketbol sahaları, etkinlik alanları, oturma alanları, gençlik merkezi ve büyük bir cami gibi bir 92 bin metrekarelik bir alanda konumlanıyor. Bahçenin inşasında Konya Büyükşehir Belediyesi'nin de katkıları bulunuyor.

Açılış töreninde konuşma yapan Bitlis Milletvekili Turan Bedirhanoğlu, Filistin'de yaşanan olaylara dikkat çekerek, Türkiye'nin Filistinli kardeşlerini yalnız bırakmayacağını vurguladı. Bedirhanoğlu, millet bahçesi ve caminin inşasına katkı sağlayanlara teşekkür etti.

f-aerkbw0aajusa.jpeg
Bitlis'te Millet Bahçesi ve Camii Açılışı

Bitlis eski Milletvekili Vahit Kiler, Bitlis'in hak ettiği hizmeti aldığını ve bu hizmetlerin devam edeceğini belirterek millet bahçesi ve caminin inşasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Millet Bahçesi'nin 92 bin m2'lik bir alanda inşa edildiğine dikkat çeken Bitlis Belediye Başkanı Cemil Tanğlay, bu tür donanımlı bahçenin Bitlis'e ilk kez kazandırıldığını belirtti. Tanğlay, belediye başkanı olarak verdiği vaatleri hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

"Camiler Medeniyetimizin Simgeleri ve Toplumun Birleştirici Mekanlarıdır"

f-aetq-xeaahz9s.jpeg

Törenin ardından Bitlis İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani'nin yaptığı dua ve kesilen kurbanlarla Millet Bahçesi ve Ersan Merkez Camii'nin açılışı gerçekleşti. Bu önemli projeler, Bitlis'e ve çevresine hizmet sunacak önemli alanlar olarak hizmete açıldı.

f-aej1ywgaaijnx.jpeg

Bitlis'te  Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası programı düzenlendi Bitlis'te Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası programı düzenlendi

f-aejexw4aaa9r4.jpeg

f-ad-t8xaaamcjv.jpeg

f-ad-skxyaarrhc.jpeg

f-ad-3gxcaetuk6.jpeg

f-aeaihxkaam6e.jpeg

Editör: Mezher Yamaç