Bitlis

Bitlis'te Milli Sporcuların Katıldığı Satranç Turnuvası Başarıyla Sonlandırıldı

Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bitlis Eğitim ve Tanıtım Vakfı (BETAV) iş birliğiyle düzenlenen "1. Bitlis BETAV Ulusal Satranç Turnuvası" başarılı bir şekilde sona erdi.

Bitlis'te, Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bitlis Eğitim ve Tanıtım Vakfı (BETAV) iş birliğiyle düzenlenen "1. Bitlis BETAV Ulusal Satranç Turnuvası" tamamlandı. İsmail Eren Spor Kompleksinde gerçekleşen turnuvaya 260 sporcu katıldı. Turnuva sonunda dereceye giren sporcular ödüllendirildi.

Bitlis'te Milli Sporcuların Katıldığı Satranç Turnuvası Başarıyla Sonlandırıldı

Turnuva İle Bölgedeki Satranç Gelişimine Katkı Sağlamak İstiyoruz

Türkiye Satranç Federasyonu Başkan Vekili Aşkın Keleş, yaptığı açıklamada, Türkiye Satranç Federasyonu'nun sporcu sayısı en fazla olan federasyonlardan biri olduğunu ifade etti. Turnuvanın amacının Bitlis ve çevresindeki illerde satrancın gelişimine katkıda bulunmak olduğunu belirten Keleş,

"Temennimiz, birinci düzenlenen bu turnuvanın gelecek yıllarda büyüyerek devam etmesi ve çocuklarımıza büyük değer katacak bir etkinlik haline gelmesidir. Turnuvanın gerçekleşmesine destek veren Eren ailesi ve BETAV'a teşekkür ediyoruz."

dedi.

Bitlis BETAV Ulusal Satranç Turnuvası, bölgede satrancın yaygınlaşmasına ve genç sporcuların yeteneklerini sergilemelerine fırsat tanıdığı gibi, sporun ruhunu ve rekabetçi yönünü de desteklemeyi amaçlıyor. Turnuva, gelecek yıllarda da büyüyerek devam etmeyi hedefliyor.