Bitlis'in Ahlat ilçesinde bulunan Akkoyunlu Cami'sinin minaresine dün akşam namazı sonrasında yıldırım düştü. Yıldırımın isabet etmesi sonucu minarenin uç kısmı ve üzerindeki alem zarar gördü, minareden kopan taş ve moloz parçaları caminin avlusuna düştü. Camiden çıkan Müezzin Muhammet Akbaba, başına isabet eden taş nedeniyle yaralandı ve olay yerine çağrılan esnaf tarafından Ahlat Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Akbaba'nın tedavisi hastanede yapıldıktan sonra taburcu edilerek evinde istirahate çekildi.

A W243742 06

Görgü Tanığı O Anları Anlattı

Olayın şiddeti sabah gün ışığıyla birlikte ortaya çıkarken, Ahlat Belediyesi ekipleri cami avlusundaki zararlı parçaları temizledi. Görgü tanığı esnaf Eyüp Türen, akşam namazı sonrasında yaşanan olayı büyük bir gürültüyle hatırlatarak, "Minareden düşen taşlar ve alem ile birlikte müezzinimiz yaralandı, diğer yaralılar da ufak sıyrıklarla atlattılar. Şükürler olsun ki durumlarının ciddi olmaması bizleri sevindirdi" şeklinde konuştu.

Bitlis Merkez ve Adilcevaz İlçe Sakinleri Dikkat! Bitlis Merkez ve Adilcevaz İlçe Sakinleri Dikkat!

A W243742 05

Müezzin: 'Minareye Yıldırım Düştü, Başıma Taş Düştü'

Başına dikiş atılan Müezzin Muhammet Akbaba ise yaşadığı olayı şu sözlerle anlattı: "Dün akşam namazından sonra cami çıkışında minareye yıldırım düştü. Biz de minarenin etrafındaydık evimize dönüyorduk namazdan sonra. Haliyle büyük bir ışık hüzmesi üzerimize doğru geldi. Ardından kafamı yukarı kaldırdığımda başıma taş düştü o anda yere düştüm. Daha sonrasında çevredeki esnaf arkadaşlar sağolsunlar hastaneye götürmüşler beni. Başıma 4 dikiş atıldı çok şükür Ceban-ı Hak bizleri muhafaza eyledi. Tabi sebepler dahilinde minaremizde paratonerin (yıldırım savar) olması bizim için büyük bir avantaj oldu. Cenab-ı hak Es-selam ismiyle El-hafız ismiyle bizleri muhafaza eyledi. Allah böyle afetlerden, musibetlerden cümle ümmeti Muhammedi, devletimizi, milletimizi muhafaza eylesin inşallah”

Ekran Görüntüsü 2024 07 10 142225A W243742 04A W243742 08

Kaynak: İhlas Haber Ajansı