Bitlis Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü, şehirlerarası yolcu otobüslerinde denetimleri sivil trafik polisleriyle sürdürüyor. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan genelgeye uygun olarak, toplu taşıma araçları ve şehirlerarası otobüslerdeki bu denetimler devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Bitlis Emniyet Müdürlüğünde görev yapan bir sivil trafik polisi, Şanlıurfa’dan Bitlis’e seyahat eden bir şehirlerarası otobüste sürücüyü denetledi.

Bitlis’te Otobüse Yolcu Gibi Binen Polis, Şoförü Denetledi (2)

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, son 8 ay içinde 39 trafik polisinin bu şekilde denetim yaptığı ve 16 sürücüye cezai işlem uygulandığı belirtildi. Açıklamada, “21.12.2023 ile 06.08.2024 tarihleri arasında Bitlis’ten hareket ile Van, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Şanlıurfa, Mardin, Malatya, Sivas, Gaziantep, Kahramanmaraş illerine seyahat eden yolcu otobüslerinde sivil yolcu olarak binilerek sürücülerin ve yolcuların Karayolu Trafik Kanunu hükümlerince denetlenmek üzere ilimiz trafik birimlerinde görevli 39 trafik polisi görevlendirilerek denetimler gerçekleştirilmiş olup 16 sürücüye Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddelerinden ceza işlemler uygulanmış ve yolculuk sonunda otobüste bulunan yolcular emniyet kemerinin önemi konusunda bilgilendirilmiştir” denildi.

Bitlis’te Otobüse Yolcu Gibi Binen Polis, Şoförü Denetledi (1)

Van Gölü Kuraklık Nedeniyle Çekilmeye Devam Ediyor Van Gölü Kuraklık Nedeniyle Çekilmeye Devam Ediyor

Bitlis’te Otobüse Yolcu Gibi Binen Polis, Şoförü DenetlediBitlis’te Otobüse Yolcu Gibi Binen Polis, Şoförü Denetledi (2)

Muhabir: Mehtap Çelebi