Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Nemrut Krater Gölü, piknik yapan vatandaşların ilgi odağı haline gelen şımartılmış ayılarla dolup taşıyor. İlkbahar ve yaz aylarında göle gelen ziyaretçiler, yavru ve anne ayıları elle besleyerek onların sevimli halleriyle keyifli anlar yaşıyor.

Nemrut Krater Gölü, bu ayıların adeta maskotu haline gelirken, piknik amacıyla gelen vatandaşlar, ayıların saldırılarına aldırış etmeden onlara bir metre kadar yaklaşarak yiyecek veriyor. Ayılar da bu duruma alışarak yolda bekleyip araçların önünü keserek insanlardan yiyecek talep ediyor. Vatandaşlar, ekmek, sebze, meyve ve abur cubur gibi yiyecekleri ayılara vererek onları şımartmaya devam ediyor.

Haber Kapak Şablon 2024 10 02T113040.597

Ancak doğa ve uzay gözlemcisi Dr. Cihan Önen, her fırsatta ayı saldırıları konusunda uyarılarda bulunmasına rağmen vatandaşların bu uyarılara aldırış etmeden ayılara yaklaşarak yiyecek verdiklerini söyledi.

Bitlis’te Elektrik Kesintisi: 3 İlçe Etkilenecek! Bitlis’te Elektrik Kesintisi: 3 İlçe Etkilenecek!

Dr. Cihan Önen, “Ayıların elle besletilmesi bu canlıların tabiatını bir hayli bozmuş gibi. Artık yolun bir kenarında durup insanları bekliyorlar. İnsanlar, piknik için getirdikleri malzemeleri elde avuçta ne varsa bu canlıların önüne bırakıyorlar. Bu istemediğimiz bir durum. Zaten yetkililer de bununla ilgili gerekli uyarıları yapmışlar” dedi.

Haber Kapak Şablon 2024 10 02T113049.846

Haber Kapak Şablon 2024 10 02T113106.097

Kaynak: İHA