Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre  Tatvan Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Bitlis Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafınca yürütülen çalışmalar sonucunda belirli bir ücret karşılığı gerçekte hasta olmayan kişilere sahte evrak düzenleyen ve bu kişilerin yerine kendi adamlarını çeşitli tahlillere sokarakgerçeğe aykırı heyet raporu almalarına yardımcı olan 22 şüpheli tespit edildi.

Haber Kapak Şablon 2024 07 23T173151.057

İkamet ve İşyerlerinde Aramalar Yapıldı

Ayrıca, sahte raporlarla hasta aylığı, bakıcı ücreti ve ÖTV muafiyeti gibi avantajlardan yararlanarak kamuyu zarara uğrattıkları belirlenen 82 şüpheli hakkında operasyon düzenlendi. 22 Temmuz 2024 tarihinde saat 05.00 itibariyle başlayan operasyonda, suç unsurlarının elde edilmesi amacıyla ikamet ve iş yerlerinde aramalar yapıldı.

Bitlis Merkez ve Adilcevaz İlçe Sakinleri Dikkat! Bitlis Merkez ve Adilcevaz İlçe Sakinleri Dikkat!

Haber Kapak Şablon 2024 07 23T173234.556

104 Adrese Eş Zamanlı Operasyon Yapıldı 

Açıklamada, “İlimiz merkez, Tatvan, Güroymak ve Ahlat ilçeleri ile İstanbul, Van, Siirt, Batman ve Bingöl illerinde bulunan toplam 104 adreste eşzamanlı olarak gerçekleştirilen operasyon kapsamında 98 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, 6 şüpheli şahsın ise yakalama çalışmaları devam etmektedir. Bahse konu şüpheli şahısların ikamet ve iş yerlerinde yapılan aramalar neticesinde 3 adet av tüfeği, 1 adet 9*19 kalibre tabanca, 1 adet 7*65 kalibre tabanca, çok sayıda fişek, doküman ve dijital materyal ele geçirilmiş olup ayrıca şüpheli şahıslara ait olan ve sahte rapor karşılığında ÖTV muafiyetinden yararlanılarak alındıkları tespit edilen 17 araca da el konulmuştur. Suç ve suçlulara karşı yürüttüğümüz kararlı mücadelemiz devam edecektir” denildi.

Kaynak: İHA