Bitlis’in Hacıyusuflar Sokak’ında, Bülent Olcay sansarın saldırısına uğrayan tavuğuna suni teneffüs ve kalp masajı yaptı. Dakikalar süren müdahalesine rağmen tavuğu hayata döndüremedi.

Ancak, Olcay’ın bu çabası büyük takdir topladı. Bölge halkı, hayvanlara gösterilen bu özverili yaklaşımı olumlu buldu.

Ekran Görüntüsü 2024 08 28 102621

Kalp Masajı ve Suni Teneffüsle Geri Canlandılar

Erzurum'un Oltu ilçesinde ise Yıldıztekin çiftliğinde, annesi tarafından ezilen civciv, torun Oğuz Akyüz tarafından kalp masajı ve suni teneffüs ile canlandırıldı.

Ekran Görüntüsü 2024 08 28 102731

Akyüz, "Manisa'da yaşıyorum ve Oltu'ya tatil için geldim. Sabah çiftlikte, anneannem elime ölü bir civciv verdi. Civciv yumurtadan yeni çıkmıştı ama yaşamadığını söyledi. Civcive baktığımızda ufak bir hareket gördüm ve belki yaşar diye kalp masajı ve suni teneffüs yaptım. Sonrasında civciv kendine geldi ve kardeşlerinin yanına döndü. Bir can kurtarmanın mutluluğunu yaşadık. İlk yardımın ne kadar önemli olduğunu ve herkesin bu bilgiyi edinmesi gerektiğini hatırlatmak istiyorum" vurguladı.

Bitlis'in Yüksek Kesimleri Beyaza Büründü Bitlis'in Yüksek Kesimleri Beyaza Büründü

Ekran Görüntüsü 2024 08 28 102555

Çiftlik sahibi Selami Yıldıztekin, "Yumurtadan çıkan civciv annesi tarafından kazara çiğnendi ve öldü. Oğuz Akyüz, kalp masajı yaparak civcivi hayata döndürdü. Şu anda civciv sağlıklı bir şekilde hayatına devam ediyor" belirtti. Bu olaylar, ilk yardımın kritik rolünü bir kez daha gözler önüne serdi.

Ekran Görüntüsü 2024 08 28 102418

Kaynak: İhlas Haber Ajansı