Bitlis'te, Tahran’daki suikast sonucu şehit olan HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniyye için gıyabi cenaze namazı ve basın açıklaması düzenlendi.

Bitlis Filistin Dayanışma Platformu öncülüğünde, Bitlis Merkez Ulu Camii'nde ikindi namazına müteakip gerçekleştirilen cenaze namazını Bitlis İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani kıldırdı.

Bitlis'te Şehid İsmail Haniyye İçin Gıyabi Cenaze Namazı Ve Basın Açıklaması (11)

İsmail Heniyye'nin Şehadeti ve Filistin Davası Üzerine Basın Açıklaması

Namazın ardından toplanan kalabalık, basın açıklamasında bulundu. Diyanet-Sen Bitlis Şube Başkanı Behzat Durak, Haniyye’nin suikastına tepki göstererek, "Kıymetli dostlar, asil bir lider, korkusuz mücahit, inanmış bir mümin olan İsmail Heniyye emanetini Rahmeti Rahmana teslim ederek, Şeyh Ahmet Yasin, Abdülaziz el- Rantisi’nin aziz davasındaki izlerini takip ederek şehitler kervanına katıldı. İsmail Heniyye, 3 oğlunu 4 torununun şehadet haberini alınca, davasını çelik bir iradeye, acısını sabra dönüştüren 'Benim çocuklarımın kanı Filistin halkının kanından daha değerli değildir. Gazze’deki tüm çocuklar benim çocuklarımdır.' Diyen, iman iddiasını mücadele, özgür Kudüs aşkını şehadetiyle ispat eden Fillisindeki binlerce mücahitten biriydi" dedi.

Bitlis'te Şehid İsmail Haniyye İçin Gıyabi Cenaze Namazı Ve Basın Açıklaması (14)

Van Gölü Kuraklık Nedeniyle Çekilmeye Devam Ediyor Van Gölü Kuraklık Nedeniyle Çekilmeye Devam Ediyor

Durak'tan Filistin Davası ve İsrail Terörüne Tepki

Durak, "Onlar mücadele ruhunu diri tutan, davalarını direnişe dönüştüren, nesillere çağlara güzel bir çağrı ve örneklik bırakan önderlerdir. Madem ölüm tek bir defa gelecek o da neden Allah için olmasın inancıyla hakka yürüyen bu yiğidimizin, davasının hak olduğuna nasıl ediyorsak, onun yasını tutarken de yaşarken ki şahitliğine tanıklık ediyor, Rabbimizin şehadetini kabul etmesini niyaz ediyoruz. Tüm Filistin halkının başı sağ olsun, tüm Müslümanların başı sağ olsun. Yeryüzünün tüm vicdanlı insanları israil terör örgütünün alçaklığına, korkaklığına, azgınlığına tanık olsun. 40 bin masum mazlum şehidin kanı, 100 bin gazinin acısı, dünyanın merhametine, insanlığın uyanışına, zulümlerin son bulmasına vesile olmuyorsa, veyl olsun. Kundaklara dolan kanların, torbalarda taşınan cesetlerin, paramparça edilmiş bedenlerin, dökülen masum kanlarının hesabı sorulmayacaksa, tüm insanlığa veyl olsun. Katil israil’in alçakça saldırılılarına, korkakça suikastlarına, hadsiz tehditlerine arka çıkan, bölgemizi kan gölüne çevirmeye ahdetmiş 'Arz-ı Mevud' zırvalıklarına para saçanlar, lobilerine yardım yataklık eden, Meclisi'nden Gazze kasabı aşağılık katil Netenyahu’yu alkışlayan katil ABD Ortadoğu’dan defolup gitmedikçe, ne Ortadoğu ne ülkemiz ne de dünya güvende olmayacak" ifade etti.

Bitlis'te Şehid İsmail Haniyye İçin Gıyabi Cenaze Namazı Ve Basın Açıklaması (18)

Program, İTİTHADUL ULEMA Bitlis Temsilcisi Emrullah Uysal Hoca’nın duasıyla sona erdi.

Bitlis'te Şehid İsmail Haniyye İçin Gıyabi Cenaze Namazı Ve Basın Açıklaması (9)-1Bitlis'te Şehid İsmail Haniyye İçin Gıyabi Cenaze Namazı Ve Basın Açıklaması (10)-1Bitlis'te Şehid İsmail Haniyye İçin Gıyabi Cenaze Namazı Ve Basın Açıklaması (12)Bitlis'te Şehid İsmail Haniyye İçin Gıyabi Cenaze Namazı Ve Basın Açıklaması (13)Bitlis'te Şehid İsmail Haniyye İçin Gıyabi Cenaze Namazı Ve Basın Açıklaması (15)Bitlis'te Şehid İsmail Haniyye İçin Gıyabi Cenaze Namazı Ve Basın Açıklaması (16)Bitlis'te Şehid İsmail Haniyye İçin Gıyabi Cenaze Namazı Ve Basın Açıklaması (17)

Bitlis'te Şehid İsmail Haniyye İçin Gıyabi Cenaze Namazı Ve Basın Açıklaması (21)

Bitlis'te Şehid İsmail Haniyye İçin Gıyabi Cenaze Namazı Ve Basın Açıklaması (22)Bitlis'te Şehid İsmail Haniyye İçin Gıyabi Cenaze Namazı Ve Basın Açıklaması (23)

Muhabir: Mehtap Çelebi