Bitlis

Bitlis'te tekstil fabrikalarının kalifiye eleman sorununa "istihdam garantili kurs" çözümü

BEÜ ile Bitlis Tekstil Sanayi ve İş Adamları Derneği'nin tekstil sektörüne kalifiye eleman kazandırmak ve gençlere iş imkanı sağlamak için gerçekleştirdiği proje kapsamında 65 kişi istihdam edildiği kaydedildi.

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) ve Bitlis Tekstil Sanayi ve İş Adamları Derneği tarafından gerçekleştirilen "İstihdam Garantili Tekstil Kursu" projesi ile depremzede, engelli ve kadınlar için iş imkanları sağlanıyor.

Üniversitede açılan kurs, tekstil sektörüne nitelikli eleman yetiştirmeyi ve dezavantajlı kesimlere iş fırsatları sunmayı amaçlıyor. Kursiyerlere makine dikişi, overlok ve reçme gibi eğitimler veriliyor.

6 haftalık eğitimlerin ardından kriterleri yerine getiren kursiyerler, Bitlis'teki fabrikalarda işe başlıyor.

BEÜ Sürekli Eğitim Merkezi tarafından yürütülen projeye 100 kişi katıldı ve bunların 65'i istihdam edildi, aralarında depremzede ve engellilerin de bulunduğu kişiler yer alıyor.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Yılmaz, üniversitenin akademik ve idari faaliyetlerinin yanı sıra şehre de dokunmayı hedeflediklerini ve Sürekli Eğitim Merkezi'nin bu amaca yönelik kurulduğunu belirtti.

İstihdam Garantili Tekstil Kursu

İstihdam garantili kursun sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle gerçekleştirilmesinin önemine değinen Yılmaz, farklı alanlarda Bitlis'e hitap eden ve kentin gerçeklerine uygun projeler geliştirmek için sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yaptıklarını vurguladı. Bu kursun, Bitlis'in kazanımı olduğunu ve mesleki becerisi olmayan kişilere beceri kazandırdıklarını, sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikli elemanlar yetiştirdiklerini ifade etti.

Sürekli Eğitim Merkezi Öğretim Görevlisi Esra Dursun ise BEÜ ve Bitlis Tekstil Sanayi ve İş Adamları Derneği ile birlikte Halk Eğitim Merkezi'nin desteğiyle projeyi yürüttüklerini söyledi.

Eğitimlere katılan 100 kişiden 65'inin mezun olduğunu ve hepsinin kısa sürede fabrikalarda işe yerleştirildiğini belirten Dursun, kursun yüzde 100 istihdam garantili olduğunu ve dezavantajlı kesimlere ek destek sağlayarak çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Makine dikişi, overlok ve reçme eğitimi

Kursa katılanlara tekstil alanında makine dikişi, overlok ve reçme eğitimi verdiklerini ve yetiştirdikleri personelin direkt olarak işe başladığını belirten Dursun, tekstilcilerin eğitim maliyeti ve zaman kaybı yaşamadan yetişmiş personeli istihdam edebildiğini vurguladı. Ayrıca dezavantajlı kesimlere özel destek verildiğini ve engelli kardeşlerin atölyeden ücretsiz olarak faydalanabildiğini söyledi.