Bitlis'in Tatvan ilçesinde Benekli Ortaokulu görsel sanatlar dersinde aldıkları eğitimden sonra sergiledikleri eserler eserler, adeta ünlü ressamları aratmıyor. 300 öğrencinin dört yıllık emeklerinin sonunda açtıkları sergiye Tatvan Kaymakamı Remzi Demir, Tatvan İlçe Jandarma Komutanı Aytunç Tayfur, Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ ve diğer kurum amirleri katıldı. Sergiyi gezen Tatvan Kaymakamı Remzi Demir ve beraberindeki heyet, öğrencilerin yeteneklerini hayranlıkla inceledi. 

Ünlü Ressamlara Taş Çıkartan Sergi Büyük Beğeni Topladı (5)

Bitlisli Kadın Girişimci Kendi Çikolata Atölyesini Kurdu Bitlisli Kadın Girişimci Kendi Çikolata Atölyesini Kurdu

"Çok nitelikli bir resim sergisini gezdik"

Ayrıca, etkinlik sırasında köylüler, veliler ve öğretmenler tarafından hazırlanan yöresel yemekler de tanıtıldı. Tatvan Kaymakamı Remzi Demir ve heyet, yemeklerin tadına bakarak bu özel günde öğrencilerle hatıra fotoğrafları çektirdi.

Nitelikli bir resim sergisi olduğunu ifade eden Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ, “Benekli Ortaokulunda yılsonu etkinlikleri çerçevesinde bugün burada Kaymakamımızın teşrifleriyle açılışını yaptığımız resim sergisini ziyaret ettik. Hakikatten de öğretmen arkadaşlarımız, öğrencilerimizle birlikle çok güzel bir emek ortaya koymuşlar. Çok nitelikli bir resim sergisini gezdik. Daha sonrasında da yine yöresel yemekleriyle ilgili bir çalışmaya katıldık. Yöresel yemekleri tanıtmak adına bir çalışma yapmışlar arkadaşlarımız. Bugün burada bu çalışmaya katılmaktan çok onur duyduk. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Ünlü Ressamlara Taş Çıkartan Sergi Büyük Beğeni Topladı (5)

"4 yıllık süreçte öğrencilerimizle belli başlı çalışmalar yaptık"

Toplamda 300 öğrencinin eserlerinin olduğunu söyleyen Görsel Sanatlar Öğretmeni Zeliha Kılıçoğlu, “Bugün bir süreç sergisi düzenledik. 4 yıldır bu okulda Görsel Sanatlar Öğretmeni olarak çalışmaktayım. 4 yıllık süreçte öğrencilerimizle belli başlı çalışmalar yaptık. Bugün de burada bir konsept kurup bu eserleri sergilemek istedik. Toplamda 300 öğrenciyle çalıştık ve mezun olan öğrencilerimizin de eserleri var” dedi.   

Ünlü Ressamlara Taş Çıkartan Sergi Büyük Beğeni Topladı (2)Ünlü Ressamlara Taş Çıkartan Sergi Büyük Beğeni Topladı (4)

Kaynak: İHA