Bitlis'te Kandil ve Gazze İçin Duaya Programına Binlerce Kişi Katıldı Bitlis'te Kandil ve Gazze İçin Duaya Programına Binlerce Kişi Katıldı

Bitlis’in Adilcevaz ilçesi, ceviz üretimiyle olduğu kadar ceviz reçeliyle de ünlü. İlçede üretilen ceviz reçeli, halkın önemli bir geçim kaynağı haline gelmiş durumda. Zorlu ve meşakkatli bir sürecin ardından üretilen bu özel reçel, ilçe merkezi ve köylerdeki birçok ailenin gelir kapısını oluşturuyor.

Uluslararası pazarda büyük talep görüyor

Birçok hastalığa iyi geldiği bilinen ceviz reçeli, sadece Türkiye’nin büyük şehirleri olan İstanbul, Ankara ve İzmir’de değil, aynı zamanda Rusya, Suudi Arabistan, İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar gibi uluslararası pazarlarda da büyük ilgi görüyor. Adilcevaz’ın doğal lezzeti, sofraları süslerken ilçenin ekonomisine de büyük katkı sağlıyor.

Ceviz reçelinin faydaları

Hücre yenilenmesi ve beyin hücrelerinin gelişiminde faydalı olduğu bilinen ceviz reçeli maksimum enerji sağlarken, kolesterolü düşürme, kabızlığı giderme, guatr, astım ve bronşit gibi rahatsızlıklara da iyi geliyor. Özellikle çocukların kemik ve zeka gelişimini destekleyen yeşil ceviz, insan psikolojisine olumlu etkiler yaparak öfkeyi dindirip sinir sistemini rahatlatıyor.

Muhabir: ( Alev Yaşar )