Bitlis’in düşman işgalinden kurtuluşunun 108. yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Ahlat’ta Van Gölü sahilinde geniş katılımlı bir çöp toplama kampanyası düzenlendi. Ahlat Kaymakamlığı, Ahlat Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının organize ettiği etkinlikte, ilçe halkı sahillerde birikmiş çöpleri toplayarak temizlik çalışması yaptı.

A W263258 01

Her Yıl Bu Temizlik Etkinliği Yapılıyor

İstanbul Ahlat Kültür Turizm Tanıtma ve Yardımlaşma Derneği (AHLATİSDER) Başkanı Adnan Ayber, sahil temizliğinin her yıl geleneksel olarak gerçekleştirildiğini belirtti. Bu yılki etkinliğin Bitlis'in kurtuluşunun 108. yıldönümü kapsamında yapıldığını ifade eden Ayber, “Biz her yıl geleneksel olarak yaptığımız sahil temizlik etkinliğini yapıyoruz. Bu yıl da Bitlis’in kurtuluşunun 108. yıldönümünü bütün ilçelerde kutlama kararı almıştık. Bu etkinlikler çerçevesinde Tatvan’ın Adabağ köyünden Ahlat’a yüzyıllık bir hayali gerçekleştirme etkinliği yapacağız. Bunun yanında her yıl Ahlat Kaymakamlığı, Ahlat Belediyesi, STK’lar ve Ahlat halkıyla beraber Van Gölü’nün sahillerinin temiz kalması için bir örnek oluşturmak ve alışkanlık haline getirmek için temizlik çalışması yapıyoruz. Bu sabah kahvaltımızı yaptık, bütün Ahlatlılarla sahil temizliğine çıktık. Van Gölü’nün etrafını pırıl pırıl yapacağız” dedi.

Bitlis'e Dün Gece Gelen Turist Bıçaklı Saldırıda Ağır Yaralandı Bitlis'e Dün Gece Gelen Turist Bıçaklı Saldırıda Ağır Yaralandı

A W263258 05

Etkinlikte toplanan çöplerin ardından Van Gölü sahilleri, katılımcıların çabasıyla temiz bir görünüme kavuştu.

A W263258 02A W263258 06

Kaynak: İHA