Bitlis

Bitlis'te 'Ya Zafer Ya Şehadet' Temalı Program Düzenlendi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Aksa Tufanı'nın birinci yıldönümü münasebetiyle "Ya Zafer Ya Şehadet" temalı program düzenledi.

Bitlis Kültür Merkezi'nde Ömer Işık Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan progam, sinevizyon gösterimiyle devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Anadolu Gençlik Derneği İl Teşkilat Sorumlusu Gökhan Evran, Gazze'de yaşanan soykırım ve katliama dikkat çekti.

Aksa Tufanı'nın önemine binaen konuşan Muhammed Zahid Kuldaş, her müslümanın gücü yettiği kadar Aksa Tufanı'nı gündemde tutması gerektiğini söyledi.

Gazze'de mücadele eden mücahidlerin sabrına ve sebatına değinen Kuldaş, "Mücahidlerin sabrıyla, sebatıyla eşsiz bir model. Adeta Bedir'deki mücadeleyi anımsatan, Uhud'daki şehadeti anımsatan eşsiz bir modeldir. Dinini, imanını, kutsallarını, topraklarını, vatanını savunması açısından Müslümanlara örnek olmakla beraber insanlığa da örnektir. Gazze'nin iradesi bölgedeki güçlü devletlere karşı kararlılığını çoktan aşmıştır. Gazze, bir davadır, Gazze bir ruhtur. Rabbim o mücahitlere ihsan ettiği iradeyi bizlere de nasip etsin. Rabbim o mücahitleredeki cihad ruhunu bize de ihsan ettsin." dedi.

"Aksa Tufanı'na ne gerek vardı" diye soranların içinde bulunduğu duruma dikkat çeken Kuldaş, şunları kaydetti:

" Efendim zamanı mıydı? Bir avuç Müslüman israilin tekniğine, teknolojisine, Amerika'nın tekniğine, teknolojisine kafa tutabilecek bir durumda mıydı ki bu perişanlığı kendi başlarına getirdiler? Bu kadar şehit verdiler?Aksa Tufanı operasyonundan bir ay önceydi. Hafızalarımızı eğer tazeler, güncellersek, Birleşmiş Milletler'in 78. Kurulunda konuşma yapan vahşi, zalim, gaddar siyonist Netanyahu, bir harita gösteriyordu. Tüm dünya ülke başkanlarına, dünyayı yönetenlere. O haritada Ortadoğu diye bir harita gösteriyordu. Mücahitler aslında bu Tufanı başlatırken, ne ile karşılaşacaklarını, nasıl bir gaddarla, düşmanla mücadele edeceklerini en ince ayrıntısına kadar hesap etmişlerdi. Ama asıl hayal kırıklıkları, 2 milyara yakın Müslümandan ses ve seda çıkmaması oldu. israilin vahşeti onları kesinlikle dehşete düşürmedi. Tüm zulümlere karşı 'hasbunallah ve nimem vekil' Allah bizim için yeterdir, o ne güzel vekildir prensibiyle hareket ettiler. 2 milyar Müslümanın desteğinin olmaması ve bir çoğunun da bu noktada vurdumduymaz bir tavır içerisinde olması onlar için hayal kırıklığı oldu." diye konuştu.

Programa HÜDA PAR İl Başkanı Cengiz Karakaya, Yeniden Refah Parti Bitlis İl Başkanı Aslan Süphanoğlu, bazı STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

Program, Siyer Yarışması'nda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından yapılan dua ile sona erdi.