Bitlis

Bitlis'te Yarın Yapılacak Seçimde Okullarda Sandıklar Hazır!

Yarın yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için ülke genelindeki okullar, oy kullanma işlemleri için hazır hale getirildi.

Yarın gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde, ülke genelindeki okullar oy verme işlemleri için son hazırlıklarını tamamladı. Toplamda 208 bin sandıkta 61 milyon 441 bin 882 seçmenin oy kullanacağı seçimlerde, vatandaşların oy verme süreci için okullar titizlikle hazırlandı.

Oy kullanacak vatandaşların rahatlıkla işlem yapabilmesi için okullarda gerekli düzenlemeler yapıldı. Görevliler, oy kabinlerini ve sandıkları, seçmenlerin kolayca erişebileceği sınıflara yerleştirdi. Sınıflar, sandık kurulu ve gözlemciler için uygun bir şekilde düzenlendi ve sandık numaraları okul koridorlarına ve kapılarına asıldı.

Başkent Ankara'da ise seçim hazırlıkları tamamlandı. 4 milyon 304 bin 871 kayıtlı seçmenin bulunduğu Ankara'da, 19 siyasi parti adayı ve 5 bağımsız aday yarışacak.

Seçim sürecinin demokratik bir ortamda geçmesi ve seçmenlerin tercihlerini rahatça yapabilmesi için tüm önlemler alındı. Oy kullanacak vatandaşlar, yarın sabah saat 07.00'den itibaren sandık başına giderek tercihlerini yapabilecekler.