Bitlis

Bitlis'te Yaylada Üretilen Peynir Sofraların Vazgeçilmezi Oldu

Bitlis'in Tatvan ilçesinde üretilen yayla peyniri, Türkiye'nin dört bir yanına gönderiliyor. Doğallığı ve lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi haline gelen peynir, üreticilerin yüzünü güldürüyor.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde, yaylalarda üretilen peynirler Türkiye genelinde sofralarda yerini alırken yaklaşık 50 yıldır peynir üretimi ve satışı yapan Adnan Orak, sezon boyunca tonlarca peynir sattıklarını belirtti.

"Peynirlerimiz koyun, keçi ve inek sütlerinden elde ediliyor"

Orak, “Ağırlıklı olarak peynir satışı üzerine çalışıyoruz. Peynirlerimiz koyun, keçi ve inek sütlerinden elde ediliyor. Koyun peyniri üretim sezonumuz mayıs ayında başlar ve otların kurumasıyla yani temmuz ortalarında sona erer. Sezonda 50 tondan fazla peynir satışı gerçekleştiriyoruz” dedi. Tatvan peynirinin Hizan, Ahlat ve Bitlis'in köylerinden elde edilen sütlerle üretildiğini ve bu peynirin mükemmel bir lezzet sunduğunu dile getiren Orak, “Tatvan peyniri, doğallığı ve lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi olmayı hak ediyor” şeklinde konuştu.

Tatvan peynirinin bölgede uzun yıllardır süregelen bir gelenek olduğunu belirten Orak, bu yıl da peynirlerin hem yerel hem de ulusal pazarda büyük ilgi gördüğünü ve Türkiye'nin dört bir yanındaki sofralarda yer aldığını belirtti. Peynirlerinin doğallığı ve lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi haline geldiğini söyleyen Orak, bu doğal ve lezzetli ürünlerin üreticilere büyük bir memnuniyet sağladığını vurguladı.