Bu yıl 1 Temmuz 2024 tarihinde eğitime başlayan yaz Kur'an kursları, gündüzlü olarak 7 haftalık tek dönem halinde uygulanacak ve 1 Temmuz - 16 Ağustos tarihleri arasında devam edecek.

Bitlis'te Yaz Kur'an Kursları Büyük Bir Coşkuyla Başladı (3)

Bitlis ilinde Vefat edenler 05.07.2024 Bitlis ilinde Vefat edenler 05.07.2024

Camiler arası bilgi yarışması apılacak

Kurslarda, Kur’an-ı Kerim ve dini bilgilerin öğretilmesinin yanı sıra farklı etkinlikler de düzenlenecek. Çocuklar, bu kurslarda hem okuyacak hem de eğlenecekler. Kurs bitiminde ise camiler arasında yaş kategorisine göre  dini bilgi yarışmaları yapılacak ve dereceye giren öğrenciler çeşitli ödüller verilecek..

Bitlis'te Yaz Kur'an Kursları Büyük Bir Coşkuyla Başladı (7)

Geylani, Hocalardan Brifing Aldı

Kursların başlamasıyla birlikte Hüsvrevpaşa Cami ve Hüsrevpaşa 4-6 Yaş Kur'an Kursu'nu ziyaret eden İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, kursa kayıt yaptıran çocukları ve onların kayıtlarını yapan aileleri tebrik ederek çocuklar ile sohpet etti.  Kursa kayıt yapan öğrencilere ikramlar yapılarak dini kitaplar hediye edildi. Kurs hocalarından çalışmalar hakkında bilgi alan Geylani, çocukların hem eğitim alacakları hem de eğlenecekleri bir ortam sunulmasının önemine dikkat çekti.

Bitlis'te Yaz Kur'an Kursları Büyük Bir Coşkuyla Başladı (8)

"Tüm cami ve Kur'an kurslarımız, hocalarımız yaz Kur'an kursları için hazırdır"

Kur'an kurslarının kayıtlarının hala devam ettiğine değinen Geylani, "İl genelinde 7 hafta boyunca tüm cami ve Kur'an kurslarımızda 09.00 ile 12.00 saatleri arasında Kur'an-ı Kerim, Dini Bilgiler, ahlak, Siyer-i Nebi ve çeşitli sosyal faaliyetler "Hem öğreniyorum hem eğleniyorum" parolasıyla yapılacak. Tüm cami ve Kur'an kurslarımız, hocalarımız yaz Kur'an kursları için hazırdır. Güzel eğitimler verilecek. Hocalarımız öğrencilerini bekliyor. Kayıtlarımız devam ediyor. Eğitimler, 1 Temmuz ile 16 Ağustos tarihleri arasında verilecek. Velilerimiz de gelsinler, hocalarımızla tanışsınlar. Milletimize, memleketimize, vatanımıza, devletimize hayırlı nesiller yetiştireceğiz. Bugünün küçükleri yarının büyükleri olacaklar." şeklinde konuştu

Bitlis'te Yaz Kur'an Kursları Büyük Bir Coşkuyla Başladı (6)

Bitlis'te Yaz Kur'an Kursları Büyük Bir Coşkuyla Başladı (5)Bitlis'te Yaz Kur'an Kursları Büyük Bir Coşkuyla BaşladıBitlis'te Yaz Kur'an Kursları Büyük Bir Coşkuyla Başladı (2)

Bitlis'te Yaz Kur'an Kursları Büyük Bir Coşkuyla Başladı (1)

Muhabir: (Vedat Çelebi)