Bitlis'te 400 Bin TL Ödüllü Satranç Turnuvası Sona Erdi Bitlis'te 400 Bin TL Ödüllü Satranç Turnuvası Sona Erdi

Gençler ve çocuklar, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait spor salonunda bulunan yarı olimpik yüzme havuzunda hafta içi düzenlenen kurslara katılıyor. Kurslar, katılımcıların yaş gruplarına göre ayrılarak her çocuğun haftanın iki günü yüzme derslerine katılması sağlanıyor.

Yaz aylarında başlayan eğitimlerde öğrencilere öncelikle suya alışma ve su üzerinde durma teknikleri öğretiliyor. 4-18 yaş arası öğrencilere uygun olarak düzenlenen kurslarda, her öğrencinin eğitsel ihtiyaçlarına göre su altında kalma ve yüzme becerileri geliştiriliyor.

Haber Kapak Şablon 2024 07 12T125429.212

Eğitimler 31 Ağustos'da Son Bulacak

Bitlis Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yüzme antrenörü olarak görev yapan Emre Can Zorlu, yaptığı açıklamada, “Yaz spor okulları kapsamında temmuz ayı itibari ile başlayan eğitimlerimiz iki süreç olup 31 Ağustos itibari ile son bulacak. Yaklaşık 600 öğrenciye ilk olarak suya alışma ve su üzerinde durma tekniklerini öğretmekteyiz. 4-18 arası yaş gruplarına ve her öğrencinin eğitsel durumuna göre suda kalma eğitimleri vermekteyiz. Bu konuda çocuklarımız en az iki gün boyunca gelmek mecburiyetindedir” dedi.

Haber Kapak Şablon 2024 07 12T125411.579

"Her hafta en az iki kere genel havuzların temizliği oluyor"

6 eğitmen ve 3 cankurtaran ile eğitimlerin verildiğini belirten Zorlu, “Cankurtaranlarımız her daim havuzun ve öğrencilerin başında bekleyip, çocukların can güvenliğini sağlıyor. Eğitimlerimiz bu şekilde hiçbir aksama olmadan devam ediyor. Tesisimiz uzun bir süredir hizmet vermekte olup çocuklara yönelik bir tesis. Her hafta en az iki kere genel havuzların temizliği oluyor. Hem çocuklarımız hem de velilerimiz temizlik konusunda şüphe etmesin. Zaten biz gerekli önlemleri alıyoruz. Dediğimiz gibi çocuklarımız güvende bu şekilde eğitimlerimizi devam ettiriyoruz” diye konuştu.

Haber Kapak Şablon 2024 07 12T125358.180

Kaynak: İHA