Bitlis İtfaiyesinden Kurumlara Uygulamalı Yangın Tatbikatı Bitlis İtfaiyesinden Kurumlara Uygulamalı Yangın Tatbikatı

Bitlis’in Ahlat ilçesinde, esnaflık yapan Sani Kargın, iş yerinin önünde bulduğu bir kese altını sahibine teslim etti. Malazgirt’ten Ahlat’a gelen Ceyhun Demir, cebindeki kese içinde bulunan 2 tam, 4 yarım ve 6 çeyrek altını düşürdüğünü fark etti. Hem Malazgirt hem de Ahlat’ta arayışını sürdüren Demir, Ahlat Belediyesi’ne anons vermek için gittiğinde, zabıta ekipleri tarafından altınlarının bulunduğunu öğrendi.

A W295840 02

Kaybolan Altınlar Zabıta Tarafından İade Edildi

Zabıta, altınları Sani Kargın’dan alarak tutanakla belediye kasasına teslim etti. Demir, altınlarının iade edilmesinin ardından büyük bir sevinçle, "Dün Ahlat’a altınlarımı bozdurmak için geldim. Yukarı Çarşı’ya gittik. O esnada altınları düşürmüşüz. Sağ olsun bir esnaf arkadaş altınları bularak zabıtaya teslim etmiş. Onlarda belediyeye gelerek tutanak altına alıp kasaya bırakmışlar. Biz de Ahlat Belediyesine gelerek tutanakla birlikte altınlarımızı aldık. Bulan arkadaştan Allah razı olsun. 2 tam, 4 tane yarım, 6 tanede çeyrek altın vardı. Ortalama 110 bin TL yapıyor. Bizim için değerli bir para. Emeğimizle kazanmıştık" dedi.

A W295840 01

Zabıta Altınları Sahibine Ulaştırmanın Mutluluğunu Yaşıyor

Zabıta memuru Kamuran Balcı, "Yukarı Çarşı’da Sani Kargın adlı esnafımız tarafından bulunarak bize teslim edilen altınları muhafaza altına altık. Belediyemize götürdüğümüz altınları müdürlerimizle birlikte tutanak eşliğinde kasaya bıraktık. Bugünde altınların sahibi bulundu. Sahibine ulaştırmanın mutluluğunu taşıyoruz" ifade etti.

A W295840 03

Sani Kargın da, "Dün öğlenden sonra iş yerimin önünü temizlerken bir kesenin içerisinde altın buldum. Bunu zabıtaya teslim ederek insanlık görevimi yaptım" diyerek bu davranışın önemine vurgu yaptı.

A W295840 04

Kaynak: İHA