Bitlis'in Merkez ilçesine bağlı Aşağı Karaboy köyünde, Yalçın ve Urfan aileleri arasında 3 yıl önce başlayan kan davası, büyük bir barış töreniyle sona erdi. Bölgede yaşanan istenmeyen olaylar sonrasında başlayan husumet, bugün binlerce kişinin katıldığı bir barış töreniyle son buldu.

Belediye Başkanı Özel, Barış İçin 1500 Kilometre Yolculuk Yapmış

Barışın sağlanması için önemli bir rol oynayan isimler arasında Bursa Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel'in olduğu belirtildi. Özel, her iki ailenin daveti üzerine 1500 kilometrelik bir yolculuk yaparak Bitlis'e geldi ve barışın tesis edilmesine katkı sağladı.

A W250204 05

Açılış Konuşmasını Vali Karaömeroğlu Yaptı

Barış törenine Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, AK Parti Bitlis Milletvekili Turan Bedirhanoğlu, İYİ Parti Bitlis İl Başkanı Ziya Yoldaş, bölge belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualarla başladı. Vali Karaömeroğlu, törende yaptığı açılış konuşmasında, Urfan ve Yalçın ailelerinin bir araya gelerek barışma kararı almalarının sevincini dile getirdi.

A W250204 03

Bitlis’te vefat eden 2 Kişinin taziye bilgileri Bitlis’te vefat eden 2 Kişinin taziye bilgileri

Yenişehir Belediye Başkanı: Urfan ve Yalçın Ailelerinin Barışı Önemli

Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel de törende yaptığı konuşmada, her iki ailenin barışa gönüllü olarak adım atmalarının önemine vurgu yaptı. "Aşağı Karaboy köyüne bizzat giderek Urfan ve Yalçın ailelerini evlerinde ziyaret ettim. Öncelikle gösterdikleri örnek davranış dolayısıyla kendilerine teşekkür ediyorum. Her iki ailenin de barış yapmak için bu girişime gönüllü olması bizleri sevindirdi. Bugün burada, Yalçın ve Urfan ailelerinin yıllardır süregelen husumetlerini sonlandırmak ve barışın şahitleri olmak üzere toplandık. Bu anlamlı günde, binlerce yüreğin bir araya gelmesiyle oluşan bu birlik ve beraberlik tablosu, buradaki herkesin gönüllerinde derin izler bırakacaktır. İnsanlığımızın en güzel erdemlerinden biri olan affetme ve barışma duygusuyla doluyuz. Düşmanlıkların yerine kardeşliğin, öfkenin yerine sevginin hüküm sürdüğü bir geleceği birlikte inşa etmek için buradayız" dedi.

A W250204 02

Programın sonunda her iki aile fertleri Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek kucaklaştılar ve birlikte verilen ikramlarla tören sona erdi.

A W250204 01A W250204 04

Kaynak: İhlas Haber Ajansı