Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Bitlis’in Tatvan ilçesindeki tersanede yapılan Türkiye’nin en büyük ikiz feribotları, Van Gölü’nde yük taşımacılığında önemli bir rol üstleniyor. ‘Sultan Alparslan’ ve ‘İdris-i Bitlis’ adlı feribotlar, 2018 yılında suya indirildikten sonra yük taşımacılığı ve yolcu taşımacılığı hizmeti vermek üzere seferlere başladı.

İl Müftüsü Geylani, Mutki İlçe Müftülüğü'ne Atanan Şipallı'ya Cübbe ve Sarık Giydirdi İl Müftüsü Geylani, Mutki İlçe Müftülüğü'ne Atanan Şipallı'ya Cübbe ve Sarık Giydirdi

Van Gölü Feribotlarıyla Yük Taşımacılığı Artıyor

Tatvan ilçesinde bulunan Van Gölü Feribot İşletme Müdürlüğü’nde inşa edilen bu dev feribotlar, Van Gölü Ekspresi tarafından getirilen yük vagonlarını alarak Tatvan’dan Van’a ve oradan da Türk Cumhuriyetleri'ne götürülmesine imkan sağlıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından yük akışına bağlı olarak hemen hemen her gün sefer yapan feribotlar, Tatvan’dan kalkış yaparken, Van’dan dönüşlerini 16.00 - 17.00 saatleri arasında gerçekleştiriyor.

A W251347 04

Her biri 24 metre genişliğinde ve 7 katlı olan feribotlarda, 2 kaptan köşkü ve toplamda 500 metrelik yan yana 4 demir yolu gibi donanımlar bulunuyor. Ayrıca feribotlarda kafe ve restoran gibi hizmet birimleri de mevcut.

A W251347 05

Tatvan Feribot İşletme Müdürlüğü tarafından yönetilen bu modern feribotlar, bölge ekonomisine ve demiryolu taşımacılığına önemli katkılar sağlarken, hem yük taşımacılığında hem de turizmde etkin bir rol oynuyor.

A W251347 01

Muhabir: Mehtap Çelebi