Bitlis

Bitlis’ten Trabzon’a “Huzur ve Kardeşlik Buluşması” Projesi Başladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın talimatlarıyla başlatılan “Huzur ve Kardeşlik Buluşmaları” projesi kapsamında, 41 kişilik kafile 3 günlük seyehat için Bitlis’ten Trabzon’a gönderildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın talimatları ve Bakanlığın himayelerinde, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinden daha önce tarihi ve kültürel yöreleri ziyaret edememiş kadın ve genç kızlara yönelik “Huzur ve Kardeşlik Buluşmaları” projesi başlatıldı.

Bitlis ve Trabzon Valilikleri işbirliğiyle gerçekleştirilen “Bitlis’ten Trabzon’a Huzur ve Kardeşlik Buluşması” projesi çerçevesinde, Bitlis il ve ilçelerinden şehit yakınları, gaziler, terör mağduru anneler, genç kızlar, öğrenciler ve muhtarlar olmak üzere toplam 41 kişilik kafile Trabzon’a hareket etmek için Merkez Gökmeydan’da bir araya geldi. Bitlis Vali yardımcısı Kübra Sivaslıoğlu’nun da katılımı ile kafile için uğurlama töreni yapıldı. Sivaslıoğlu kadınlarla sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Projenin hayata geçilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Seda Ölekli, Trabzona ilk kez gitmenin heyecanını yaşadığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Ölekli, “Bugün ‘Huzur ve Kardeşlik Buluşmaları’ projesi kapsamında Trabzon'a gidiyoruz. Hayatımda ilk kez gidiyorum. Bu projede bize öncülük eden sayın bakanımıza, valimize ve vali yardımcılarımıza teşekkür ediyoruz. Bu proje kapsamında kardeşliğin güçleneceği daha güzel coğrafi yerler göreceğimizi düşünüyorum. Bu kapsamda bize yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında Trabzon’a giden bir diğer isim olan Ceylan Albayrak,

“Kardeşlik buluşması için buradan Trabzon'a gideceğimiz için öncelikle çok mutluyuz. Emeği geçen işleri bakanımıza ve valimize sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz” diye konuştu.

Otobüse binen kafile Trabzon’a hareket etti.