YKS sonuçları, ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden duyuruldu. Adaylar, TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak sonuçlarını öğrenebildi.

YKS sonuçlarına göre, Bitlis’ten 3 öğrenci Türkiye genelinde ilk bine girdi. Bu öğrencilerden biri olan Melike Çağatay, Türkiye sıralamasında 138’inci oldu. Diğer iki öğrenci ise 823. ve 900. sırada yer aldı.

Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, hem geride kalan eğitim öğretim yılını hem de LGS ve YKS’yi değerlendirdi.

Korkmaz, “2022-2023 yılında eğitim öğretim yılında 111 bin öğrenci ile eğitim öğretimimizi tamamladık ama hiçbir öğrencimizin burnu bile kanamadı. Bunun için emek veren tüm öğretmen ve idarecilerimize ve emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ederim.” dedi.

Belediye Başkanı Tanğlay'dan 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı Belediye Başkanı Tanğlay'dan 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

Korkmaz, LGS'de Elde Edilen Başarılardan Memnuniyetini Dile Getirdi

Korkmaz, LGS’de de başarılı sonuçlar elde ettiklerini belirterek, “LGS’ye giren öğrenci sayımıza baktığımız zaman Türkiye genelinde 565 öğrenci birinci olmuştu, onlardan biri de bizim öğrencimizdi. Yine LGS’de yüzdelik dilimde bizim epey bir öğrencimiz vardı. Bu çocukların öğretmenlerinin ve velilerinin ne kadar çok emek verdiğinin göstergesidir.” diye konuştu.

Korkmaz, YKS’de de büyük bir başarı yakaladıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

“Dün üniversite sınavımız açıklandı. Sistemimize düşen bir şey yok ama öğrencilerden aldığımız dönüşlere göre bu sene başarımız çok çok iyi. Mesela ilk 138. sırada Melike Çağatay adında bir kızımız var. Yine 823. sırada bir kızımız var ve 900. sırada bir öğrencimiz daha var. Yani ilk binde bizim üç öğrencimiz var. İlk iki binde 5 öğrencimiz var. İlk 30 bine giren öğrencilerimiz tercihlerini yaparsa 38 öğrenci tıp fakültelerine rahat bir şekilde yerleşebilir. Önümüzdeki hafta bakanlığımız verileri sistemlere düşürdüğü zaman biz çok daha rahat bir şekilde sağlıklı veri alacağız.”

Korkmaz, tercih yapacak olan adaylara da tavsiyelerde bulunarak, “Bizim görevimiz çocuğu en üst düzeyde bir üst öğrenimde en iyi şekilde hayatını idame edebilecek iyi okullarla buluşturmaktır. Biz çocuklarımızı yüzdelik dilimlerde en iyi yerlere yerleştirmeye çalıştık.” dedi.

Korkmaz, başarılı öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Editör: Mezher Yamaç