Güncel

BM: Gazze'de Sivillerin Güvende Olabileceği Bir Yer Yok

Birleşmiş Milletler, Gazze'deki sivil halkın yaşamını sürdürebilmesi ve güvende olabilmesi için herhangi bir güvenli bölgenin bulunmadığını açıkladı.

Birleşmiş Milletler'in Filistinli insanlar için insani yardım koordinatörü Lynn Hastings, Siyonist rejimin Gazze sakinlerine şehri terk etme çağrısına cevap vererek çarpıcı bir açıklama yaptı. Hastings, "Tahliye çağrıları, tahliye edecekleri güvenli bir yerin olmadığı veya hareket edemeyecekleri durumlarda herhangi bir etki yaratmıyor. Tahliye yolları bombalandığında, kuzeyde ve güneyde yaşayan insanlar çatışmanın tam ortasında kalıyor. Temel ihtiyaçları karşılayacak koşullar eksik olduğunda ve geri dönüş için hiçbir güvence olmadığında, insanlar karşı karşıya kaldıkları seçeneklerle imkansız bir duruma sokuluyor" dedi.

BM'den Gazze İçin Çağrı: Sivillerin Korunması Önemlidir

Hastings, uluslararası hukuka uygun bir şekilde silahlı çatışmaların yürütülmesi gerektiğini vurgulayarak, "Sivillerin korunması ve hayatta kalabilmeleri için temel koşullara sahip olmaları, nereye gitmeyi seçseler de ve ister gitmeyi ister kalmayı seçsinler, çok önemlidir" ifadelerini kullandı.

Gazze'deki sivil halkın yaşadığı zorlu şartlar ve güvenlik endişeleri, uluslararası toplumun dikkatini çekmeye devam ediyor. BM'nin bu açıklaması, Gazze'deki sivillerin yaşadığı trajik durumu bir kez daha vurguluyor ve barışçıl çözüme duyulan ihtiyacı yinelemeye devam ediyor.