Ekonomi

Borçlular, düğün yapmak isteyenler... Uzman isimden 'gram altın' uyarısı geldi... '1200 TL birden artacak'

Yükselişte olan altın fiyatları altın borçlularını ve düğün yapacak olanları düşündürürken işin uzmanından şoke eden bir tahmin geldi. İşte ünlü ekonomistin altın öngörülerine dair ayrıntılar…

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, yüksek enflasyon ile mücadele kapsamında bir kez daha faiz artırımına gitti. Aylarca indirim ve ‘sabit bırakma’ kararları ile gündemden düşmeyen yetkililer, kasım ayı için 500 baz puanlık artışı işaret etti. Böylelikle politika faizi yüzde 35’ten yüzde 40’a yükselmiş oldu.

Merkez Bankası’nın faiz artırım kararının ardından gözler piyasalara çevrildi. Uzun süredir hem yurt içinde hem de küresel çapta yaşanan gelişmelerden etkilenen grafiklerin, faiz artırımının ardından hangi yönde hareket ettikleri merak edildi. Bu noktada birçok kişinin altın fiyatlarını sorguladığı görüldü.

Piyasaların tabiri caizse kan ağladığı günlerde dahi güvenli liman olarak görülen altın piyasası, yükselişe geçti. Uzun süredir yükselen grafikleri ile potansiyel yatırımcılarını, altın cinsinden borcu olanları ve düğün yapmak isteyenleri tedirgin eden altın, bugün yeni bir değerlendirme ile gündeme geldi. Ekonomist Hatice Kolçak, altın ile ilgili öngörülerini aktardı.

“YÜKSELİŞ YENİ YILDA DA DEVAM EDECEK”

Piyasalara yönelik değerlendirmeleri ile dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Hatice Kolçak, son olarak altın ile ilgili konuştu. Merkez Bankası’nın faiz artırımı kararının ardından Amerika’da da dengelerin değişeceğini ve enflasyonun yükseleceğini ileri süren Kolçak, altında yükselişin hızlanacağını vurguladı.

Tutarlı tahminleri ile adından söz ettiren Kolçak’a göre altında yükseliş bu yılın sonuna kadar devam edecek. Aynı zamanda yeni yıla da yükselen grafikler ile giriş yapılacak ve yeni yıl boyunca altında yükseliş sürecek.

YENİ YIL TAHMİNİ ŞAŞIRTTI

Mevcut verileri baz alarak hesaplamalarda bulunan Hatice Kolçak’a göre ons altın gelecek yıl 2 bin 70 dolarlık kritik eşiği aşabilir. Eğer bu tahmin gerçekleşirse de gram altın şu an bulunduğu bin 800 TL seviyelerinden 3 bin TL seviyelerine ulaşabilir.

Gram altında 3 bin TL sınırının aşılması durumunda yükselen grafiklerin sık sık gündeme geleceğini belirten Hatice Kolçak, öyle bir durumda gram altının 3 bin 150 TL’yi dahi görebileceğini vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi