Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,75'lik bir artışla 6.187,09 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışını gerçekleştirdi. Aynı zamanda, endeks 6.223,26 puana çıkarak gördüğü en yüksek seviye rekorunu da kırdı.

Önceki kapanışa göre BIST 100 endeksi 45,94 puan artış kaydederken, toplam işlem hacmi ise 99,1 milyar lira olarak gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 0,35 değer kaybederken, holding endeksi ise yüzde 0,52 değer kazandı.

Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 4,67 ile menkul kıymet ve yatırım ortaklığı sektörü oldu. En çok gerileyen sektör ise yüzde 1,63 ile spor oldu.

ABD'de tarım dışı istihdam verisi haziranda beklentilerin altında kalarak 209 bin kişi artış gösterdi ve işsizlik oranı yüzde 3,7'den yüzde 3,6'ya geriledi.

Para piyasalarında ise ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu ayki toplantısında politika faizinin 25 baz puan artırılması ihtimali yüzde 95 olarak öngörülüyor.

İşgal rejimi 37 Filistinliyi daha şehid etti İşgal rejimi 37 Filistinliyi daha şehid etti

Analistler, tarım dışı istihdam verisinin beklentileri karşılamamasına rağmen iş gücü piyasasının hala güçlü seyrettiğini belirtti. Ayrıca, Fed yetkililerinin sıkı para politikasını sürdürme konusunda kararlı olabileceği ve ülkedeki özel sektör istihdamının beklentilerin üzerinde gerçekleştiği vurgulandı.

Editör: Mezher Yamaç