Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, yavrularıyla birlikte köye inen boz ayı, çiftçiler arasında paniğe neden oldu ve 3 kişiyi yaraladı. Olay, Yukarı Sallıpınar köyünde sabah saatlerinde meydana geldi.

Çiftçilerden Onur Çavur, kardeşi Enes Çavur ve Özgür Kaya, köye gelen boz ayının saldırısına uğradı. Boz ayının ani saldırısında yaralanan 3 kişi, hemen Sarıkamış Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Köylülerden Enes Çavur, yaşadıkları olayı şöyle anlattı: "Boz ayı yavrularıyla birlikte köy içine kadar geldi. Ağabeyim Onur Çavur, bahçede koyunları ayırmaya çalışırken ayı tarafından saldırıya uğradı. Ayı, ağabeyimi vücudunun çeşitli yerlerinden yaraladı. Ben, bir değnek alıp yardıma koştum. Bu sırada ayı bana saldırdı, ancak köpeklerin gelmesiyle bizi bıraktı." dedi.

Yaralılardan bir diğeri, Özgür Kaya, olay sırasında çocuğunu okula götürdüğünü belirterek, "Komşunun oğullarına saldıran ayı bana yaklaştı. Ben, çocuğumu korumak için ayının önüne geçtim. Ayı beni 10 metre kadar sürükleyip ağaçlara savurdu." şeklinde yaşadıklarını anlattı.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)