Bozayı, Karnını Doyurmak İçin Kamp Alanına Giriyor! O Anlar Kameraya Alındı

Tunceli'nin doğal güzellikleriyle ünlü Munzur Vadisi Milli Parkı'nda yer alan kamp ve piknik alanı, son zamanlarda ilginç bir konuk ağırlıyor. İşletme sahipleri ve ziyaretçiler, buraya iki aydır düzenli olarak gelen bir bozayı ile karşılaşıyor.

Köpekleri savarak alana giren bu sevimli ayı, işletme sahipleri tarafından etlerle besleniyor ve karnını doyurduktan sonra doğal ortamına geri dönüyor.

Bozayıya "Başkan" ismi verilmiş ve işletme sahibi Ahmet Memicil, onunla düzenli bir ilişki kurmuş durumda. Başkan, zamanla Ahmet Memicil'e alışmış ve artık daha yakından beslenmeye izin veriyor. Ancak Memicil, bu durumun vatandaşları yanıltmaması gerektiğini vurguluyor. Bozayının hala yaban hayvanı olduğunu hatırlatıyor ve ziyaretçilere, ayıya çok yaklaşmamaları ve dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuyor.


2 Yaşındaki Bozayı: Doğal Yaşam Alanında Özgürlüğüne Dönüyor

Doğal yaşam alanında beslenen 2 yaşındaki bozayı, karnını doyurduktan sonra Munzur Vadisi'nin özgür doğasına geri dönüyor. Zengin doğası ve yaban hayatı ile ünlü olan Tunceli'de böyle bir olayın yaşanması, vatandaşlar ve işletme sahipleri arasında ilgi çekiyor. Ancak herkesin, ayının doğal davranışlarına saygı göstererek onunla güvenli bir mesafede kalması önem taşıyor

Tunceli'de Bozayı, Karnını Doyurmak İçin Kamp Alanına Giriyor! - Mutki Haber
Tunceli'de Bozayı, Karnını Doyurmak İçin Kamp Alanına Giriyor! - Mutki Haber