BOZDOĞAN-30 Operasyonu; 147 BTÖ Şüphelisi Yakalandı!

Emniyet ve Jandarma tarafından gerçekleştirilen "BOZDOĞAN-30" operasyonları kapsamında, 19 ilde toplam 147 Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) üyesi şüpheli yakalandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın koordinasyonunda düzenlenen "BOZDOĞAN-30" operasyonları, 19 ilde gerçekleştirildi. Operasyonlar neticesinde, terör örgütüne üye oldukları ve örgütsel faaliyetlerde bulundukları belirlenen 147 şüpheli gözaltına alındı.

Jandarma ekiplerinin yürüttüğü operasyonlarda, şüphelilerin sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları, örgüte üye olma ve terör örgütüne yardım-yataklık etme suçları işledikleri tespit edildi. Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri ise İstanbul, Mersin, Ankara, Antalya, Aydın, Denizli, Elazığ, İzmir, Kilis, Manisa, Mardin, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak ve Van'da gerçekleştirdikleri operasyonlarda benzer suçlarla ilişkilendirilen şüphelileri yakaladılar.

Operasyonlar kapsamında ele geçirilen materyaller arasında çok sayıda ruhsatsız tabanca, av tüfeği, plastik el bombası ve dijital materyal ile örgütsel dokümanlar yer aldı.

Emniyet ve Jandarma'nın kararlı mücadelesiyle terörle mücadelede önemli adımlar atılırken, operasyonlar sonucunda yakalanan şüphelilerin adli süreçleri devam ediyor.