Bingöl'ün Garip köyünde bulunan ve 2002 yılında inşa edilen cami, ilginç bir fenomeni barındırıyor. Yaklaşık 10 yıldır, bahar aylarıyla birlikte leylekler bu caminin kubbesine ve çevresine yuvalarını kuruyorlar. Bu durum, köyün ve caminin doğal güzelliklerini keşfetmek isteyen doğa fotoğrafçılarının da ilgisini çekiyor.

basliksiz-1-65.jpg

Garip köyü camisinin kubbesinde bir adet ve etrafında üç adet olmak üzere toplamda dört leylek yuvası bulunuyor. Leyleklerin yuvalarını kurmaya devam ettiği anlar, dronlar aracılığıyla görüntülenirken, doğa fotoğrafçıları da bu eşsiz manzarayı fotoğraflamak için köye akın ediyor.

basliksiz-1-64.jpg

"Fotoğrafçıları, doğa severleri bekleriz”

Doğa fotoğrafçısı Serhat Bürke, Garip köyü ve cami hakkında şunları söyledi: “Garip köyündeyiz, yaklaşık 20 yıllık bir cami. 10 yıldır da bu camiye leylekler gelmekte. İlk bir iki tane leylek gelmiş şimdi birkaç taneden fazla var. Bizler de fotoğrafçılar olarak bu leylekleri yerinde görüntülemeye geliyoruz. Hem Bingöl’ümüz hem Garip gibi köylerimiz doğa güzellikleri olan yerler. Fotoğrafçıları, doğa severleri bekleriz” dedi. (İHA)

basliksiz-1-63.jpg

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)