Batman'da anız yakma faaliyetlerine yönelik sert önlemler alındı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, anız yakmanın dekar başına 1933 lira 95 kuruş para cezası ile cezalandırılacağı ve ayrıca suçluların 5 yıl süreyle tarımsal desteklemelerden men edileceği belirtildi.

Anız Yakmanın Çevre ve Sağlık Üzerindeki Olumsuz Etkileri

Anız yakmanın çevre ve tarım üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekilen açıklamada, "Anız yangınlarının ortaya çıkardığı kül, partikül, karbonmonoksit gibi zehirli dumanlar, soluduğumuz havayı korkunç boyutlarda kirletip, insan sağlığını doğrudan tehdit etmektedir. Astım, bronşit ve KOAH hastalığı olanlarda bu durum daha ağır sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Ayrıca telefon ve elektrik direkleri, etraftaki yerleşim bölgeleri zarar görmektedir. Anız artıkları ile beslenen yaban hayvanları ölmekte, hava kirlenmekte, meydana gelen duman nedeniyle zaman zaman karayollarında görüş azalmakta ve trafik kazaları ile can ve mal kayıpları yaşanabilmektedir. Tüm bunlarla birlikte anız yakmanın dinimizde de yeri yoktur. Anız yakarak yok edilen her canlının, Allah katında hesabının sorulacağının unutulmaması gerekir." ifade edildi.

Kapak 142712

Düğün Töreninde Havaya Ateş Açan 3 Şüpheli Gözaltına Alındı Düğün Töreninde Havaya Ateş Açan 3 Şüpheli Gözaltına Alındı

Batman'da anız yakma cezalarının caydırıcı olması ve tarımsal alanların korunması amacıyla önümüzdeki dönemde denetimlerin sıklaştırılacağı da belirtildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı