Bingöl’de bal hasat sezonu başladı ve bu yılki hasat, Bingöl Üniversitesi öncülüğünde düzenlenen geleneksel bir şenlik ile kutlandı. Bingöl balı, tadı ve aroması ile dünya çapında birçok ödül kazanmış ve Avrupa Birliği tarafından bal kategorisinde Türkiye'den ilk tescil almayı başarmış bir üründür.

Hasat Şenliği Bingöl Üniversitesi'nde Yapıldı

Hasat şenliği, Bingöl Üniversitesi Modern Arıcılık Kompleksi’nde gerçekleştirildi. Şenliğe Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Belediye Başkan Vekili Sait Kolak, Cumhurbaşkanlığı'nın 'Beni Hafife Alma' Projesinin Başkanı Erkan Gürkan, Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Alp Önder Özpamukçu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Kadir Çintay, Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Ali Aba ve bir zincir marketin pazarlama direktörü katıldı. Katılımcılar, koruyucu kıyafetler giyerek kovanları inceledi ve bal peteklerinden “sır alma” işlemini uyguladılar.

Bingöl’de Bal Hasadı Sezonu Başladı (1)

Düğünde Havaya Ateş Açıldı: 1'i Ağır 2 Yaralı Düğünde Havaya Ateş Açıldı: 1'i Ağır 2 Yaralı

Bingöl Balı Dünya Çapında Ödüller Kazandı

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, şenliğe katılarak şu açıklamalarda bulundu: “Bingöl Üniversitesi bilindiği gibi bölgesel kalkınma misyonu farklılaşma kapsamında arı ve arı ürünlerinde pilot üniversite seçilmişti. Bu noktada uzun zamandır çokça araştırmalar ve çalışmalar yapılıyor. Bundan dolayı da Bingöl balının birçok dünya birincilikleri ve ödülleri var. Bugünde biz dünyaca bilinen ve son olarak Avrupa Birliği coğrafi işaret alan balımızın hasat çalışmalarına başladık. Verimli bir sezon olduğunu düşünüyoruz. Bu sezonun arıcılarımıza ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Bingöl’de Bal Hasadı Sezonu Başladı (3)

Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Ali Aba da, bu yılın bal hasat sezonunun Bingöl için hayırlı olmasını dileyerek, kentte 1,300 arıcının 174,000 kovanda üretim yaptığını belirtti. Aba, bal kalitesinden taviz vermeyeceklerini vurguladı.

Bingöl’de Bal Hasadı Sezonu Başladı (2)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı