Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Pervari ilçesinde 'Devlet Yardımlı Çekirge Mücadelesi Projesi' kapsamında drone ile ilaçlama çalışması gerçekleştirdi. 2024 yılında, tarımsal zararlara karşı yeni bir yöntem olarak kullanılan drone ile, 3.500 dekar taşlı, eğimli ve engebeli mera alanlarında çekirge mücadelesi yapıldı.

Pervari İlçe Tarım ve Orman Müdürü Abdulvahap Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İlaçlama öncesinde gerekli tedbirler alınarak, Pervari ilçesinde daha önce tespit edilen çekirge garsiyat (yumurtlama) alanlarında çekirgelerin çıkış dönemi izlenerek iki farklı dönemde ilaçlama yapıldı. Bu çalışmalar yıl boyunca izlenecek ve başarılı olması durumunda önümüzdeki yıllarda Siirt ili genelinde çekirge görülen bölgelerde drone ile ilaçlama çalışmalarına devam edilecektir" ifade etti.

Büyük Uyuşturucu Operasyonu: 90 Kilogram Hint Keneviri Ele Geçirildi Büyük Uyuşturucu Operasyonu: 90 Kilogram Hint Keneviri Ele Geçirildi

Siirtte Cekirgelerle Mucadelede Ilk Kez Drone Ile Ilaclama Yapildi 70373Fb6

Drone ile yapılan ilaçlamanın çevre dostu ve etkili bir yöntem olduğu belirtilirken, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün bu teknolojiyi tarımsal zararların önlenmesi için aktif olarak kullanmaya devam edeceği bildirildi.

Siirtte Cekirgelerle Mucadelede Ilk Kez Drone Ile Ilaclama Yapildi E4E5Feb3Siirtte Cekirgelerle Mucadelede Ilk Kez Drone Ile Ilaclama Yapildi E7Cffa88

Kaynak: İlke Haber Ajansı