Malatya'da, ham madde fiyatlarındaki artışlar nedeniyle pide fiyatlarında yükselme yaşandı. Daha önce 7,5 TL olan 200 gram pide, bugünden itibaren 10 TL olarak satılmaya başlandı.

Fırıncı esnafı, un, işçilik ve diğer girdi maliyetlerindeki artışların pide fiyatlarına yansıdığını belirtti. Ham madde fiyatlarındaki sürekli yükseliş nedeniyle satış gelirlerinin maliyetleri karşılamadığını ifade eden esnaflar, bu durumun işçi bulma ve işletme karlılığı açısından da zorluklar yarattığını dile getirdi.

aw195472-02.jpg

Malatya'daki fırıncı esnafından Hacı Pence, “Rayiç belirlendi ama yeterli değil. Girdi maliyetleri, un fiyatları, işçilik ücretleri çok yüksek. Kazanmamız için 15 TL olması lazım ama şu anki fiyat 10 TL. İşçilik yüksek, verdiğimiz para yeterli gelmiyor, dolayısıyla işçi bulamıyoruz. 4 kişi çalışmamız gerekirken 2 kişi çalışıyoruz. Bir yıldır ekmeğe zam gelmemişti. Bir çuval un 700 TL, kira, işçiye 45 bin lira veriyoruz. Artan maliyetler nedeniyle ekmeğe zam yapıldı” belirtti.

aw195472-01.jpg

Diğer bir esnaf olan Ali Koçer ise, “Fiyat şu an için yeterli. Una aşırı derecede zam geliyor. Un geçen sene devlet destekliyken 390 TL iken desteğin kesilmesinden sonra 680 lira oldu. Maliyetler arttığı için ekmeğe zam yapıldı” açıkladı.

aw195472-03.jpg

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)