Bölge

Bu İlde Toplantı ve Gösteri Yürüyüşlerine İki Gün Süreyle Yasak

Ağrı Valiliği, il genelinde her türlü toplantı, gösteri yürüyüşü ve benzeri etkinlikleri iki gün süreyle yasakladığını açıkladı.

Ağrı Valiliği, il genelinde düzenlenebilecek her türlü toplantı, gösteri yürüyüşü, oturma eylemi, basın açıklaması, protesto, miting ve diğer etkinliklerin iki gün süreyle yasaklandığını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, ülke genelinde ve dünya genelinde yaşanan olaylar nedeniyle çeşitli siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşları tarafından etkinlikler düzenlendiği, bu tür eylemlerin terör örgütleri ile provokatif gruplar tarafından da suistimal edildiği belirtildi.

Kamu düzeni ve genel sağlığın korunması, suç işlenmesinin önlenmesi ve vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla, Ağrı il sınırları içerisinde tüm eylem ve etkinliklerin, 13 Ekim 2024 saat 00.01'den 14 Ekim 2024 saat 08.00’e kadar yasaklandığı ifade edildi. Açıklamada, "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. ve 19. maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11. maddesi gereğince, Valilik ve Kaymakamlık makamlarının uygun göreceği etkinlikler hariç olmak üzere, il genelinde düzenlenebilecek her türlü sesli ve görsel faaliyetler ile benzer eylemler yasaklanmıştır." denildi.

Ayrıca, Diyarbakır'da yapılması planlanan "Özgürlük Mitingi" ile ilgili olarak, Ağrı’dan bu etkinliğe katılmak amacıyla hareket eden şahısların ve araçlarının il sınırlarına giriş ve çıkışlarına izin verilmeyeceği bildirildi.