Kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte ülke genelinde ani hava değişimleri gözlenmeye başlandı. Yaklaşık olarak bir haftadır pek çok bölgede sağanak yağış etkili olurken yüksek kesimlerde de kar yağışı kaydedildi. Düşen hava sıcaklıkları ile birlikte grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklarda artış gözlendiğini ifade eden uzmanlar, özellikle üşütmeye bağlı olarak gelişen bazı semptomlara dikkat çekti.

Günlük yaşamı olumsuz etkileyen, hayat kalitesini ciddi oranda düşüren mide rahatsızlıklarına, ishal, karın ağrısı ve kusma şikayetlerine dikkat çeken uzmanlar, bu noktada doğal bir reçete ile ilgili önemli bilgilendirmelerde bulundu. İlk tercihin hekime danışmak olması gerektiğini belirten uzmanlar, bu doğal reçeten de ek olarak destek alınabileceğini vurguladı.

YOĞURT- KURU ÇAY KÜRÜ

bir-kase-yogurda-bir-tutam-siyah-cay-koyup-tuketirseniz-bakin-ne-oluyor-h1533323562-86a98f.jpg

Probiyotik içeriklerin sindirim sistemini desteklediğini belirten uzmanlar, bu noktada özellikle yoğurda dikkat çekti. Pek çok faydası bulunan yoğurdun yalnızca hastalık döneminde değil her dönem içerisinde düzenli olarak tüketilmesi gerektiğini vurgulayan uzmanlar, ishal, karın ağrısı ve mide bulantısı gibi şikayetler için de yoğurdun önleyici etkiye sahip olduğunu ifade etti.

Yoğurdun güçlü içeriğinin kuru çay ile birleşmesi durumunda daha da artığını ifade eden uzmanlar, 2 yemek kaşığı yoğurt ile 1 tatlı kaşığı kadar kuru çayın karıştırılarak tüketilebileceğini belirtti. Kuru çayın içerisinde olan birtakım maddelerin bağırsak florasını iyileştirdiğini belirten uzmanlar, bu kürün hastalık dönemlerinde tüketilmesi durumunda ishal ve diğer şikayetleri ortadan kaldıracağını ifade etti. Son olarak konu ile ilgili bir uyarıda bulunan uzmanlar, alerjik bir bünyeye sahip olan kişilerin kürü tüketmeden önce mutlaka bir hekime danışmaları gerektiğini bildirdi.

İSHALE NE İYİ GELİR?

Bitlis’te 93 yaşındaki Osman Kaçar, ERCP operasyonla sağlığına kavuştu Bitlis’te 93 yaşındaki Osman Kaçar, ERCP operasyonla sağlığına kavuştu

İshale iyi gelen diğer besinler ile ilgili de bilgilendirmelerde bulunan uzmanlar, o dönemlerde özellikle haşlanmış patates, haşlanmış yumurta ve pirinç tüketilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca nane çayı gibi bazı bitkisel çayların da sindirim sistemini rahatlatıcı etkilere sahip oldukları belirtildi.

Editör: GÜLİSTAN ÇELEBİ