1- Bitlis’te 2024-2025 Hazırlık Süreçleri Toplantısını okul müdürleri ile Ahlat Halk Eğitimi Merkezi Abdurrahman Gazi Konferans Salonu'nda gerçekleştirdi. 

I M G 9311

2-Meb Hayat Boyu Öğrenme Genel  Müdürlüğü ve Birlik Vakfının işbirliğiyle gerçekleştirilen yaz Kuran Kursu sertifika dağıtım törenine Şube Müdürü Abdurrahim Karaman katılım sağlayarak hediye takdiminde bulunmuştur.

I M G 9312

3-Türk Kızılayı Bitlis İl müdürlüğü, 

Bitlis Merkeze bağlı Karaboy Köyü ve Mutki Meydan Köyünde meydana gelen orman yangınlarına personellerimiz ile katılıp yangın söndürme çalışmalarına katılan personel ve vatandaşlara ikramlık dağıtımında bulunduk

I M G 9313

4-Bitlis’te Tutuklanan Gezici Ailesinden 5 Kişi Tahliye Edildi

BİTLİS-Bitlis’te tutuklanan Gezici ailesinden 5 kişi, ikinci duruşmada tahliye edildi. Dava, tanık ifadelerinin geri çekilmesi sonrası 27 Eylül’e ertelendi.

OLAY NASIL OLMUŞTU? 

Bitlis’in Hizan (Xîzan) ve Tatvan (Tetwan) ilçelerinde 2 Temmuz-28 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen askeri operasyonlar ve sokağa çıkma yasakları sırasında tutuklanan Gezici ailesinden 7 kişi hakkında açılan davanın ikinci duruşması Bitlis Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

I M G 9314

5- Bitlisli Hayırsever iş insanı Ahmet Eren tarafından yapılacak olan 300 servis yataklı, 58 yoğun bakım yataklı, 25 palyatif yataklı toplam 383 yataklı olan;  ihtiyaç halinde 517 yatak kapasitesine çıkabilecek modern yapı ve mimarili BİTLİS EREN DEVLET HASTANESİ'nin temelleri atıldı.

I M G 9312

6-Dem parti Bitlis Milletvekili, Semra Çağlar Gökalp,  DEM Parti Bitlis il yönetimi ile birlikte Ovakışla (Pirxûs) Belediye Eşbaşkanları Baran Turan ve Dilan Uçar'ı makamlarında ziyaret etti. Milletvekili Gökalp, Sıcak karşılamaları için Eşbaşkanlarımıza teşekkür ediyor görevlerinde başarılarının devamını diliyoruz. Dedi. 

I M G 9310

7-TATSO Başkanı Vali Karaömeroğlu'na Kitap Hediye Etti

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bilal Adabağ, Dr. Öğretim Üyesi Yılmaz Ulvi Uzun ve Hakan Okay, Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu'nu ziyaret etti.

I M G 9318

8-Kültür ve Turizm Bakanlığı Başkontrolörü Murat Usta ve kontrolör Yasemin Güner, Bitlis Valisini ziyaret etti.

I M G 9317

Bitlis'e Dün Gece Gelen Turist Bıçaklı Saldırıda Ağır Yaralandı Bitlis'e Dün Gece Gelen Turist Bıçaklı Saldırıda Ağır Yaralandı

9-Türkiye Muaythai Federasyonu’nun “Sultan Alparslan Malazgirt Zaferi 1071 ve Ahlat Etkinlikleri Çocuklar Minik-Yıldız Türkiye Şampiyonası Müsabakaları” Bitlis Eren Üniversitesi, ev sahipliğinde başladı.

I M G 9316

10-Bitlis'te VEDAŞ Ekipleri 298 Köy ve Bağlı Mezralarda Çalışmalarını Tamamladı

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) Bitlis’te 298 köy ve mezrada bakım onarım çalışmalarını tamamlarken, 326 köy ve mezrada ise çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ