Güncel

Bugün Hangi illerde Eğitime Ara Verildi?

Hakkari, Şırnak ve Sivas illerinde olumsuz hava koşulları sebebiyle okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle yüksek öğretim kurumları hariç okulların bugün tatil edildiği duyuruldu. Aynı şekilde, Şırnak ve Sivas illerinde de benzer bir karar alınarak okulların tatil edildiği belirtildi.

Kent genelinde gece saatlerinde başlayacak yoğun yağışlar ve sel riski gibi faktörler göz önünde bulundurularak alınan bu kararla öğrencilerin ve personelin güvenliği sağlanmaya çalışılmaktadır. Tatil edilen kurumlar arasında kreşler, anaokulları, ilkokullar, ortaokullar, liseler ve özel öğretim kursları da yer almaktadır. Kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı bildirilmiştir.

Şırnak

Şırnak Valiliği sosyal medya hesaplarından yaptığı duyuruda, Beytüşşebap ilçesinde yoğun kar yağışı ve tipi, Uludere ve Cizre ilçelerinde ise sağanak yağış nedeniyle tüm eğitim öğretim kurumlarında eğitime ara verildiği ifade edildi.

Sivas

Sivas'ın Akıncılar ilçesinde de etkili olan kar yağışı sebebiyle eğitime bir gün ara verildiği açıklandı. Akıncılar Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada," İlçemiz genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle bugün ilk, orta ve liselerde eğitim öğretime 1 gün ara verilmiştir." denildi. (İLKHA)