Güncel

Bugün Toplanacak Olan Kabinenin Gündeminde Ne Olacak?

Bugün Beştepe'de toplanacak olan kabinenin gündemi, Gazze ve Lübnan'a yönelik siyonist saldırılar, enflasyonla mücadele, sınır ötesi operasyonlar ve taklit ve tağşiş yapan firmalar olacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanacak. Saat 15.00'te başlayacak toplantıda, Türkiye’nin iç ve dış siyasi meseleleri ile ekonomideki son gelişmeler ele alınacak.

Toplantının öncelikli gündem maddesi, İsrail’in Gazze ve Lübnan’a yönelik saldırıları olacak. Netanyahu yönetiminin bölgedeki tansiyonu yükselten hamlelerine karşı Türkiye’nin atacağı adımlar değerlendirilecek.

Ayrıca, toplumda oluşan cezasızlık algısını gidermek amacıyla yeni infaz yasası çalışmaları ve 9'uncu yargı paketi de masada olacak. Kadın ve çocuklara yönelik suçlarla mücadele konusunda alınacak önlemler de gündeme gelecek.

Suriye ve Irak’ın kuzeyinde PKK’ya yönelik operasyonlar, bu operasyonların sahadaki yansımaları, ve ekonomide enflasyonun tek haneye indirilmesi için atılacak adımlar da toplantının önemli başlıkları arasında. Taklit ve tağşiş yapan firmalara verilecek cezalar da tartışılacak.

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın millete sesleniş konuşması yapacak.