Çağrı yönlendirme iptalinin nasıl yapılacağı, kullandığınız cep telefonu markasına göre değişiklik gösterebilir. Ancak, genel olarak çağrı yönlendirme iptali şu adımlar izlenerek yapılır:

  1. Telefonunuzda bulunan ve arama yaptığınız arama uygulamasına girin.
  2. Uygulamalarda çoğunlukla sağ üst kısımda yer alan ayarlar seçeneğini seçin.
  3. Ayarlar seçeneğinden arama ayalarına geçin.
  4. Arama ayarlarında çağrı ya da arama yönlendirme seçeneğine tıklayın.
  5. Arama yönlendirme seçeneğini devre dışı bırakın.

Yukarıda belirtilmiş olan adımları izleyerek işlem yaptığınız halde çağrı yönlendirme durumu devam ediyorsa ya da çağrı yönlendirme açık değilmiş gibi görünüyorsa çağrı yönlendirme işlemini cep telefonunuz üzerinden cihaz ayarları ile değil hattınız üzerinden yapmış olabilirsiniz. Bu durumda cep telefonu hattınız hangi firmaya bağlıysa o firmanın müşteri hizmetlerine bağlanarak ya da sesli yanıt sistemi ile hat üzerindeki çağrı yönlendirmeyi iptal edebilirsiniz.

Çağrı Yönlendirme Etkin Ne Demek?

Çağrı yönlendirmenin etkin olması, o numaranın aramayı cevaplamaması halinde aramanın başka bir numaraya yönlendirilmesidir. Örnek olarak iş görüşmelerinizi yapma amacı ile kullandığınız bir hat varsa ve bu hatta gelen aramaları cevaplayamadığınız durumlarda iş konusu ile ilgilenen başka birine yönlendirmek istiyorsanız çağrı yönlendirmeyi kullanabilirsiniz. Çağrı yönlendirme, arama trafiği yoğun olan ve aramaları bir şekilde başka biri aracılığıyla bile olsa takıp etmek isteyen kişiler için iyi bir seçenektir.

Koşulsuz Çağrı Yönlendirme Ne Demek?

Koşulsuz çağrı yönlendirme, klasik çağrı yönlendirme işleminin o numaranın aramayı cevaplayıp cevaplamamasına bakılmaksızın devreye girmesidir. Yani, koşulsuz çağrı yönlendirmesi açık bir hatta gelen tüm aramalar, çağrı yönlendirmenin yapıldığı hatta aktarılır. Bu durumlarda koşulsuz çağrı yönlendirmesi açık olan hattın meşgul olup olmaması dikkate alınmaz.

Çağrı Yönlendirme Silme İşlemi Başarılı Ne Demek?

Noterlere Yeni Düzenleme: Meclis'te Kanun Teklifi Görüşülüyor Noterlere Yeni Düzenleme: Meclis'te Kanun Teklifi Görüşülüyor

Çağrı yönlendirme silme işlemi başarılı ifadesi, söz konusu olan çağrı yönlendirilmesinin yapılacağı numaranın silinmesi anlamına gelir. Yani bu durumda çağrı yönlendirilmesinin yapıldığı numara silinerek yerine başka bir numara yazılabilir ya da çağrı yönlendirilmesi tamamen devre dışı bırakılabilir.

Çağrı Yönlendirme Kodu Nedir?

Çağrı yönlendirme kodu, cihaz üzerinden değil hat üzerinden yapılacak çağrı yönlendirme işlemlerinde gerekli bir koddur. Bu kod ve yönlendirilme işleminin yapılacağı numaranın beraber tuşlanması sayesinde çağrı yönlendirme aktif edilmiş olur. Örnek olarak 05111111111 numarasına çağrı yönlendirme yapmak istiyorsanız arama yerine *21*05111111111 kodunu girerek arama yapmalısınız. *21* numaralı bu kod, tüm operatörlerde aynıdır.

Telefonuma Yönlendirilme Yapılmış Ne Yapmam Lazım?

61308c6c86b2471c80e62588.webp

Telefonunuza bilginiz haricinde yönlendirilme yapılmışsa öncelikle #21# kodunu tuşlayarak telefonunuza yapılan tüm yönlendirilmeleri devre dışı haline bırakmalısınız. Bu adımdan sonra operatörünüzün müşteri hizmetlerine bağlanarak telefonunuza bilginiz haricinde yönlendirilme yapıldığını ve bu yönlendirilmenin tekrar yapılmasını istemediğinizi belirtmelisiniz. Bu sayede hem söz konusu olan yönlendirme işleminden hem de tekrardan aynı numara tarafından yapılabilecek yönlendirilme işlemlerinden kurtulmanız mümkün hale gelir.

Çağrı Yönlendirme Aktif Deyip Aramanın Sonlanması Ne Demektir?

Çağrı yönlendirme aktif deyip aramanın sonlanması birden fazla sebepten dolayı meydana gelebilir. İlk sebep, söz konusu numaranın sizi engellemiş olmasıdır. Çağrı yönlendirme aktif ifadesi de dahil olmak üzere herhangi bir ifadenin çıktığı ama telefonun asla çalmadığı aramalar direkt olarak sonlanıyorsa çok büyük bir ihtimalle karşıdaki kişi sizi engellemiştir. Bir diğer neden ise telefonun çekmemesidir.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak: HABER MERKEZİ