Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan memleketi Mardin'de açıklamalarda bulundu

Mardin'de bir dizi temaslarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, valilikte konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Mardin'e çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldi. Havalimanında Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, milletvekilleri Muhammed Adak ve diğer protokol heyeti tarafından karşılandı.

Mardin Valiliği'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Bakan Işıkhan, Mardin'deki çalışmalarını ve yapacaklarını aktardı.

Işıkhan, Mardin'de gerçekleştirdikleri sosyal ve ekonomik reformlara dikkat çekerek, hükümetin 2002'den bu yana ilimize yaptığı yatırım miktarının 96 milyar lirayı aştığını belirtti.

Bakan Işıkhan, "Cumhurbaşkanımızın Türkiye Yüzyılı vizyonunu hayata geçirmek ve ülkemizi hak ettiği konuma ulaştırmak için yine hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar çalışmalarımızı hak temelli ve insan odaklı bir bakış açısıyla yürütüp, bütün vatandaşlarımızın refahı ve huzuru için politikalarımızı en etkili şekilde hayata geçirdik. Çalışanlarımızı koruyacak iyileştirmeler yaptık ve çalışma hayatının temel sorunlarını çözdük. Çalışma barışını, yatırım-üretim-istihdam hedeflerimiz çerçevesinde sağlamanın gayreti içerisinde olduk." dedi.

Yeni belirlenen asgari ücret konusunda da konuşan Işıkhan, "Cumhurbaşkanımızın desteği ve Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun uzlaşmasıyla asgari ücreti yüzde 34 artışla net 11 bin 402 lira olarak belirledik. 2022 ikinci yarısına göre yüzde 107 oranında bir artış gerçekleştirmiş olduk. 2002'den 2023'e nominal olarak 61 kat, reel olarak ise yaklaşık yüzde 312 artış sağladık. Asgari ücret desteğimizi önümüzdeki 6 ay boyunca 500 lira olarak sürdüreceğiz. Enflasyonun oldukça üzerinde bir refah payıyla, emeği enflasyona ezdirmeme kararlılığımızı bir kez daha gösterdik. Bizler sosyal politikalarımızla asgari ücretli çalışanlarımız başta olmak üzere toplumun her kesiminin yanında olmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.