Kredi Kartı Borçları Alarm Veriyor: Yasal Takibe Girenlerin Sayısı 1 Milyonu Aştı Kredi Kartı Borçları Alarm Veriyor: Yasal Takibe Girenlerin Sayısı 1 Milyonu Aştı

Akaryakıt fiyatlarına son günlerde ardı ardına gelen zamlar vatandaşın canını yakıyor. Bu gece yarısından itibaren motorine 1 lira 55 kuruşluk zam yapıldı. Zam pompa fiyatlarına yansıdı.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) tarafından yapılan açıklamaya göre, motorinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren 1,55 TL zam geldi. Benzin grubunda ise herhangi bir zam ya da indirim haberi bulunmuyor.

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre; İstanbul’da motorinin litre fiyatı 33,92, benzinin litresi ise ortalama 34,05 liradan satılıyor. Ankara’da motorinin litre fiyatı 34,02, benzinin litresi ise ortalama 34,15 liradan satılıyor. İzmir’de ise motorinin litre fiyatı 33,97, benzinin litresi ise ortalama 34,10 liradan satılıyor.

Akaryakıt fiyatlarına yapılan zamların nedeni olarak uluslararası piyasalarda ham petrol ve akaryakıt ürünlerinde yaşanan fiyat artışları gösteriliyor. Ayrıca döviz kurlarındaki yükseliş de akaryakıt fiyatlarını etkiliyor.

Vatandaşlar ise akaryakıt fiyatlarındaki artıştan şikayetçi. Bazı vatandaşlar araç kullanımını azaltmaya çalıştıklarını, bazıları ise toplu taşıma araçlarını tercih ettiklerini söylediler.

Editör: Mezher Yamaç