Güncel

Cezaevinde Çıkan Yangında 27 Kişi Dumandan Etkilendi

Ünye F Tipi Kapalı Cezaevinde çıkan yangında mahkumun yatağını ateşe vermesi sonucu 27 kişi dumandan etkilendi. İtfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.

Ordu'nun Ünye ilçesinde bulunan Ünye F Tipi Kapalı Cezaevi'nde dün akşam meydana gelen olayda, bir mahkumun yatağını ateşe vermesi sonucu çıkan yangında 27 kişi dumandan etkilendi.

Edinilen bilgilere göre, cezaevinde hükümlü olarak bulunan S.E., koğuşunda bulunan yatağını ateşe verdi. Alevlerin hızla yayılması üzerine cezaevi yetkililerine haber verildi. Olay yerine gelen jandarma, polis, itfaiye ve sağlık ekipleri, yangına müdahale etmek ve etkilenenleri tahliye etmek için çalışma başlattı.

22 Tutuklu ve 7 Gardiyan Hastaneye Kaldırıldı

İtfaiye ekiplerinin hızlı ve etkili müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alınırken, dumandan etkilenen 22 tutuklu ve 7 gardiyan, çevre hastanelere kaldırıldı. Dumandan etkilenenlerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatılırken, cezaevi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, olayın mahkum arasındaki anlaşmazlık sonucu çıktığı ve durumun kontrol altında olduğu ifade edildi. Cezaevi yetkilileri, yangının başka koğuşlara sıçramadan söndürüldüğünü ve genel güvenliğin sağlandığını belirtti. (İLKHA)