Batman'daki salatalık üreticileri, maliyetlerin yüksekliği ve düşük sebze fiyatları nedeniyle mağdur olduklarını ifade ediyor. Çiftçiler, market tezgahlarında 10-12 lira olarak satılan salatalıkların Batman Sebze ve Meyve Halinde sadece 2-3 lira fiyat biçildiğini belirtiyor.

Salatalık Fiyatlarındaki Düşüş Çiftçiyi Zorda Bıraktı

Çiftçi Yahya Tekin, geçen sene 4 dönüm serada ektikleri salatalığın fiyatının düşmesiyle ürünlerini dalından toplamadıklarını söyledi. Tekin, "İki ay önce 6-7 lira olan salatalığın fiyatı şimdi 2-3 lira. Bu fiyata mazot masrafımız dahi karşılanmıyor," dedi. Tekin, maliyetlerinin kilogram başına 5 lira olduğunu ve hal ile market fiyatlarındaki büyük farkın kendilerini şaşırttığını belirtti.

Hasan Yağan adlı başka bir çiftçi ise köyde yaklaşık 700-800 dönümde salatalık ekimi yapıldığını ve maliyetlerin altında çalıştıkları için çiftçiliği bırakmayı düşündüklerini ifade etti. Yağan, "Maliyetlerin altında çalışıyoruz. O yüzden devletin bir çözüm bulmasını istiyoruz," diye konuştu.

TCMB Faiz Kararını Açıkladı TCMB Faiz Kararını Açıkladı

Üreticiler, salatalık fiyatlarının maliyetlerin altında olmasının üreticilere büyük zarar verdiğini ve bu soruna bir çözüm bulunması gerektiğini vurguluyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)