Çiftçilere Çağrı: Çiftçi Kayıt Sistemi Başvuru Süresi Yaklaşıyor!

Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarımsal faaliyetlerin düzenlenmesi ve desteklemelerin sağlanması amacıyla Çiftçi Kayıt Sistemi için son başvuru tarihini duyurdu.

Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarımsal faaliyetlerin etkili bir şekilde yönetilmesi, desteklemelerin düzenlenmesi ve izlenmesi amacıyla oluşturulan Çiftçi Kayıt Sistemi için çiftçilere önemli bir uyarıda bulundu. İHA haberine göre; yapılan açıklamada, bitkisel ve hayvansal üretimi artırmak, verim ve kaliteyi yükseltmek, sürdürülebilir tarım uygulamalarını teşvik etmek amacıyla Tarımsal Destekleme ödemelerinin yapıldığı vurgulanarak, bu ödemelerden yararlanmak isteyen çiftçilerin Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) başvurularını 1 Eylül - 02 Ocak tarihleri arasında il/ilçe Tarım ve Orman Müdürlükleri veya e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirmeleri gerektiği belirtildi.

Çiftçilere Zamanında Başvuru Yapmaları İçin Uyarı

Çiftçilerin, 2024 üretim sezonuna hazırlık yaparken bu tarihi dikkate almaları ve gerekli başvurularını zamanında tamamlamaları önemle vurgulandı. Çiftçi Kayıt Sistemi'nin, tarımsal üretimdeki verimliliği artırmak ve desteklemelerden tam anlamıyla faydalanmak adına kilit bir rol oynadığına dikkat çekildi.